Sport

Maro Joković, Iva Oberan i JK Župa dubrovačka najbolji župski sportaši

Najbolji sportasi Zupe Duper 14

U organizaciji Župskog portala – Župčica tijekom siječnja je održan 4. Izbor najboljih sportaša Župe dubrovačke.

Odluku o najboljima u protekloj godini, donijeli su istaknuti sportski djelatnici, bivši sportaši i predstavnici sportskih klubova članovi žirija čiji su izbori svakodnevno objavljivani na portalu, Te kao jedanaesti član žirija čitatelji portala putem Facebook ankete. Nagrade, diplome za najbolje sportaše i klub, te figure Župke i Župljanina u narodnim nošnjama rad Lea Kleškovića, najboljima je uručio urednik portala Nikša Duper, a poklone i novčane nagrade Općine načelnik Silvio Nardelli.

Najboljima u 2016. žiri je proglasio Ivu Oberan, Mara Jokovića i Judo klub Župa dubrovačka.

U izboru za najbolju sportašicu Iva Oberan članica JK Župa dubrovačka je dobila bodova – 53, te je uvjerljivo osvojila titulu Najbolje sportašice Župe dubrovačke u 2016.godini. Drugo mjesto je pripalo njezinoj klupskoj kolegici Petrunjeli Pavić s 22 boda, a treće triatlonki Madi Žeravica s 14 bodova. Iva Oberan je u prošloj godini nastavila nizati uspjehe kako na međunarodnim tako i na domaćim natjecanjima. Uz titule državne prvakinje, drugu godinu zaredom s Hrvatskom reprezentacijom osvaja medalje na Europskim prvenstvima.

U konkurenciji sportaša uvjerljivu pobjedu odnosi Hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković s 48 bodova. Drugi je lanjski laureat Mario Barović s 32 boda, a treći mladi judaš Peri Adrian Puljić s 5 bodova. Kako su to u svojim obrazloženjima komentirali skoro svi članovi žirija, Maro Joković je u prošloj godini s Jugom osvojio sve sto se moglo osvojiti, a kao vrhunac sezone je došla nova olimpijska medalja – srebro iz Rija.

Kategoriju Najboljeg sportskog kluba Župe dubrovačke četvrtu godinu u nizu uvjerljivo osvaja Judo klub Župa dubrovačka s 40 bodova, ispred Nogometnog kluba Župa dubrovačka 32 boda i Auto kluba Župa dubrovačka koji je dobio 22 boda. Odlični rezultati članova Judo kluba Župa dubrovačka, devet medalja na državnim prvenstvima, pet na europskim kupovima, uz Ivine bronce s europskih prvenstvima doveli su klub i ove godine do titule najboljeg župskog kluba.

Žiri je proglasio i Sportski događaj godine u Župi, a to je po natpolovičnom broju glasova Otvaranje i stavljanje u funkciju župske školske sportske dvorane.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist