Kultura

MARIO POLZER Slikanje je ono što me nadopunjava

Mario Polzer

Dugogodišnji glazbeni urednik Radio Dubrovnika, Mario Polzer danas je otvorio izložbu svojih likovnih radova.
Slike su izložene u prizemlju Vile Dubravka gdje je proveo 27 godina, a sada je došlo vrijeme za mirovinu, pa je ovo njegov način za oprostiti se od kolega i voljenog radija.

– Osim toga što je bio glazbeni urednik, bio je i jako dobar novinar. Imao je vrlo zapažene priloge i fantastične dokumentarne emisije. On ima i urođeni talenat za crtanje, osjećaj za ekspoziciju i preko boje prenosi osjećaj motiva koji crta na svom kartonu. Motivi su mu ono što ga okružuje, Dubrovnik, jer svi smo mi zaljubljeni u ovaj naš Grad pa tako i Mario, rekao je njegov kolega Jovica Popović.

Mario Polzer je vjerojatno posljedni koji iz ove Vile odlazi u mirovinu, jer se Radio Dubrovnik sa svim njegovim zaposlenicima seli na drugu lokaciju.

– Puno sam slika poklanjao, vjerojatno ima i slika za koje i ne znam. To je jedno veselje koje me uvijek, paralelno sa svim drugim što sam radio, bilo to na radiju ili sviranje u bendu, nadopunjavalo kazao je Mario Polzer.

– Sa veseljem i s osmijehom odlazim u mirovinu, u penziju, jer mirovina znači mirovanje, a ja to neću. Ostalo mi je dosta arhive na kazetama, što smo Nano i ja radili, silne reportaže, sav taj materijal ću sada doma u svom malom studiju presnimavati, za radio, a i da ostane meni za uspomenu.

Za uspomenu će mu ostati i pokloni koje je dobio od kolega sa radija, kao platno, kistove i boje za slikanje, bajke za svoju unučicu, cvijet za ženu, i vino za svemu tome nazdraviti.

Izložba će trajati deset dana, jer kako kaže autor, zidovi doma su mu prazni.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist