Grad

Marin Murati: U Šipanskoj luci nam je gore nego ste napisali! Grad nas ignorira!

luka sipan

U Šipanskoj luci je još gore nego što ste neki dan objavili – javio nam se Marin Murati, predsjednik Mjesnog odbora i požalio na stanje u njegovom mjestu. Nije riječ samo o neurednosti i nečistoći, već o gomili problema koji se ne rješavaju. Smeća, navodi, ima posvuda, nagomilano je, dotrajale barke se samo redaju na i oko rive isto kao i neregistrirana vozila, problemi su s javnom rasvjetom…
-Nitko nema smisla niti sluha za naše probleme, a mi u Mjesnom odboru ne možemo ništa. Prvo što nemam ovlasti i nisam plaćen za to da ja sad dođem mještanima i rečem im ‘očisti svoju baštu i otkini granu’. Zovem Komunalno redarstvo u Gradu i tražim od njih pomoć, da nam se konačno riješi situacija. Oni trebaju poslati komunalne redare iz Grada koji će narediti ljudima da očiste i urede svoje okućnice – govori nam predsjednik Murati ogorčen situacijom te dodaje kako on ne može napisati kaznu, to može samo komunalni redar kojeg oni u Luci nemaju.
-Gospodin koji je bio tajnik Mjesnog odbora i imao je te ovlasti bolestan je već tri mjeseca, a zamjene nema. Problem je što komunalnu službu uopće nije briga – govori nam.
Prije dva dana poslao je čistača da očisti put da se uopće, od grana, može prolazit. Šipanska riva duga je 2,5 kilometra, a samo je jedan čistač. Posebno ozbiljan problem je i s odlagalištem neregistriranih automobila, ali i baraka.
-Sigurno je 40-ak vozila. Tko će ih pomaknuti?! Nitko! Oko njih je smeće koje stoji u drači i koje se ne može počistit dok se auto ne digne. Barke isto tako, na dvije su strane. Imamo i ničiju zemlju koja je pomorsko, javno dobro, ali sad se prepucavaju oko nje. Bila je gospođa Jelka Tepšić koja je rekla da će to riješiti, da će to biti od Grada Dubrovnika, ali ništa! – navodi Murati te dodaje kako je tražio da se ispred Doma uredi i napravi šetnica s klupama i arlama.
-Ali i od toga ništa. Naš gradonačelnik je izjavio, ‘glasali ste 52 posto za SDP pa neka vam oni to naprave’. Gospođa pročelnica i gospar Marko Smokvina trebaju doći, a rekli su ‘to nije naše’ – priča nam ogorčeni predsjednik. Tražio je i da se uvede red na području od Bega rive do Priježbe, da se tamo ograniči promet.
-Tamo se vozi 80 na sat s motorima. Ne, to nije njegov problem i posao. Odbili su me iako se radi o rivi Grada Dubrovnika. Pa vidjeli ste i hotel, u kakvom je stanju taj objekt!? Hotel bi trebao raditi, ali i za to gradska vlast nije zainteresirana. Trebalo je vlasniku postaviti uvjete, a ne ga pustit da peče roštilj i drži privatne zabave ispred hotela. Jedini dio koji je uredan je Priježba, ali javna rasvjeta je problem. Cijelo ljeto se mučim, šaljem dopise, da se javna rasvjeta napravi jer je pregorjela prije mjesec dana, ali do danas ništa – zaključuje predsjednik Mjesnog odbora Šipanske luke Marin Murati.

Pročitajte još

BURA DOBRO RASHLADILA MORE Sa rekordnih 30 temperatura ‘pala’ ispod 22 Celzijeva stupnja

Dulist

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist