Kultura

Marija Šiša-Vivek nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja

marija sisa vivek

Doktorica znanosti Marija Šiša-Vivek, diplomirana arheologinja, nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja. Na prijedlog Upravnog vijeća na tu ju je dužnost imenovao gradonačelnik Mato Franković, na mandatno razdoblje od četiri godine, od 1. rujna 2024. do 1. rujna 2028. godine.
Marija Šiša-Vivek rođena je 1970. godine u Dubrovniku. Godine 1988. upisuje Učiteljsku akademiju, a 1989. i jednopredmetni studij arheologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je diplomirala 2003. Akademski stupanj doktorice znanosti stekla je 2012. na Poslijediplomskom doktorskom studiju Arheologije (smjer Srednjovjekovna arheologija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Od 10. siječnja do 31. prosinca 2005. bila je zaposlena kao konzervator pripravnik u Ministarstvu kulture, Konzervatorskom odjelu u Varaždinu, a od siječnja 2006. do rujna 2016. radi na Odsjeku za arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao znanstveni novak – asistent te viši asistent. U zvanje znanstvenog suradnika izabrana je u rujnu 2013. godine. Sudjelovala je na nekoliko znanstveno-istraživačkih projekata te na brojnim arheološkim istraživanjima. Autorica je i koautorica više stručnih i znanstvenih radova.
Od ožujka do prosinca 2017. bila je zaposlena na mjestu kustosa u Muzejima i galerijama Konavala, a od prosinca 2021. do kolovoza 2024. bila je članica Upravnog vijeća Dubrovačkih muzeja.
-Čestitamo dr.sc. Mariji Šiši-Vivek na imenovanju, a višoj kustosici Ani Kaznačić Skurić hvala na predanom obnašanju dužnosti v.d. ravnateljice Dubrovačkih muzeja – poručuju iz Dubrovačkih muzeja.

Spomenimo i to kako je na posljednjim lokalnim izborima 2021. godine Šiša-Vivek bila treća na listi Dubrovačkog demokratskog sabora Pera Vićana za Općinsko vijeće Konavala.

Pročitajte još

MAJSTORSKI TEČAJ I IZLOŽBA U CAVTATU ‘Spona između glazbe i slikarstva je tanka kao veo’

Dulist

18 GODINA EPIDAURUS CAVTAT FESTIVALA Od poleta i početnog žara, do kulturne institucije Cavtata

Dulist

IZLOŽBA DUBROVAČKIH LIKOVNIH UMJETNIKA ‘Boje glazbe’ u sklopu Epidaurusa

Dulist