Hrvatska

Marija Selak Raspudić službeno je najavila i predstavila predsjednički program

PXL 240424 113551820
24.04.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru Marija Selak Raspudic govorila je o sastavljanju lista za Europski paralament te sukobima i raskolu u Mostu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske, Marija Selak Raspudić, službeno jeNezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske, Marija Selak Raspudić, službeno je predstavila svoj izborni program, naglasivši kako je njena kampanja započela “od nule”, bez stranačke infrastrukture i volontera, ali s jasnom vizijom promjena.

Izjavila je kako Hrvatska može i mora puno bolje, dodajući kako se njena kampanja temelji na ustavnom idealu predsjednice kao autentične nestranačke osobe koja može čuvati integritet institucija. Oštro kritizira politizaciju vojske, a osvrnula se i na osvrnula na politiku imenovanja, ističući da nema nikakve stranačke obveze te da će se voditi profesionalnim integritetom i znanjem pri odabiru kadrova.

Zalaže se za jačanje predsjedničkih ovlasti, uključujući pravo veta na zakone koji se tiču građanskih sloboda, uz povratnu kontrolu od strane Sabora. U programu je istaknula i važnost mentalnog zdravlja, posebno mladih, te porezno rasterećenje građana.

Sedam je ključnih točaka njenog programa: nezavisna predsjednica kao jamac stabilnosti državne vlasti, vrhovna zapovjednica vojske koja je u službi naroda, a ne stranaka, predsjednica koja štiti građanske slobode, predsjednica s integritetom koja dostojanstveno predstavlja Hrvatsku u svijetu, predsjednica koja se bori za prava Hrvata izvan Hrvatske, suvremena predsjednica koja se hvata u koštac s novim sigurnosnim izazovima te predsjednica koja razumije što muči građane i dosljedno zagovara njihova prava.

Banner 300x250 DU 1

Posebno se osvrnula na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića, kritizirajući ga zbog, kako je rekla, “karaktera koji je vedrio i oblačio društvenim životom Hrvatske,” te naglasila kako predsjednik mora biti u stanju staviti interese države ispred vlastitog ega. Uvjerena je ukoliko uđe u drugi krug da je ozbiljna prijetnja trenutnom predsjedniku Milanoviću te ističe kako ima šansu za pobjedom.

U borbu za Pantovčak ide s dva slogana “Marija za Hrvatsku” te  “više od karaktera” odnosi se na, kako kaže, potrebu da se karakter ne koristi kao prepreka ključnim političkim dogovorima.

Pročitajte još

Okreću li nam njemački turisti leđa?

Dulist

UKIDANJE OLAKŠICA MLADIMA Padaju bruto plaće, negoduju i poslodavci

Dulist

‘Dosje Jarak’ se vraća s pričom o najstrašnijem maloljetnom ubojici u povijesti Hrvatske

Dulist