Grad

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika

Cetinic Svaljek Mojas Nagrada GD

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika.

Odlučeno je tako na današnjoj, posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u ovom sastavu.

Margit Cetinić strastvena je ljubiteljica glazbe i dugogodišnja aktivna sudionica u svim važnim gradskim, kulturnim i društvenim događajima. Godine 1979. osnvala je s grupom zaljubljenika Katedralne madrigaliste u želju popunjavanja Mješovitog katedralnog zbora, koji neprekidno djeluje od 1926. godine. Pod njenim vodstvom, zajednički nastupaju na svim većim liturgijskim slavljima.
Margit Cetinić rođena je u Budimpešti 14. rujna 1947. godine, a već sljedeće godine preselila se u Dubrovnik gdje je završila osnovnu i srednju školu. Glazbenu akademiju završila je 1970. godine u Zagrebu nakon čega je dobila mjesto nastavnika u Glazbenoj školi u Dubrovniku i ostala tamo sve do umirovljenja.
Od 1977. godine preuzima vođenje Katedralnog zbora, a pod njezinim vodstvom u posljednjih 20-ak godina Mješoviti zbor Dubrovačke katedrale prekoračio je crkveni prag i sudjelovao na brojnim manifestacijama i proslavama kako u Domovini tako i inozemstvu. Inače, za svoj rad ona je odlikovana od pape Benedikta XVI. Odličjem Svetog križa za Crkvu i Papu.

Patricija Švaljek voditeljica je Društva multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, vrijedna osoba koja se za više od pedeset oboljelih brine svaki dan. Nedavno su objavili i knjigu ‘Mi osobe s invaliditetom’, a upravo zahvaljujući Patriciji, radi se na rješavanju problema, poticanju i pokretanju novih planova i ideja te uključivanju osoba s invaliditetom u svakodnevni život.

Patricija Švaljek rođena je 22. svibnja 1978. godine u Dubrovniku, a magistrirala je 2003. na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu. Već sljedeće godine počinje volontirati u Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, a nakon dvije godine volontiranja biva tamo i zaposlena. Danas je voditeljica Društva koje broji 65 članova, 12 zaposlenih i 14 volontera.
Osim u ovoj udruzi, Švaljek je aktivna i u Udruzi Distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ, a kroz godine je sudjelovala i u brojnim humanitarnim akcijama.

Davor Mojaš, redatelj, publicist, pisac, radijski voditelj, redovito objavljuje svoje dramske, prozne, pjesničke, publicističke i druge u hrvatskim književnim i drugim časopisima, te na Trećem programu Hrvatskog radija. Redateljski se veže uz Studentski teatar Lero.
Rođen je u Dubrovniku 1952. godine u Dubrovniku, a svoje prve pjesme objavio je još 70-ih godina prošlog stoljeća.. Bio je svojedobno i urednik Lista omladine Dubrovnika Laus. ‘Službeni’ ulazak u književnost napravio je zbirkom pjesama ‘Debilni mjesec’ 1977. godine. Objavljene su mu brojne knjige i proze, a od 1975. godine u Teatru Lero režeriao je 90-ak predstava i postavio 30-ak autorskih projekata.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist