Kultura

„Mara i Kata“ petu godinu na Dubrovačkim ljetnim igrama

mara i kata 2

Dramska uspješnica „Mara i Kata“, autorski projekt redatelja Saše Božića u suradnji s glumicama Natašom Dangubić i Doris Šarić-Kukuljicom, i ove godine čini neizostavan dio programa Dubrovačkih ljetnih igara. Ova predstava, koja se petu godinu zaredom izvodi u Dubrovniku, nastavlja privlačiti veliku pozornost publike.

„Mara i Kata“ vodi gledatelje kroz tri vremenska razdoblja: dubrovačku sadašnjost, prošlost i budućnost. Uz svoj specifičan humor i britke komentare, ovaj dvojac kritizira aktualna društvena i politička zbivanja, od migrantskih radnika do političke korektnosti. Njihov jedinstveni pristup, koji kombinira komične obrate i originalan jezik, pruža osvježavajući pogled na svakodnevni život i aktualne teme.

Inspirirana emisijom HR Radio Dubrovnika „Na posjedu u kundurica“, predstava „Mara i Kata“ nastavlja tamo gdje je originalna radio snimka stala, nudeći publici dublji uvid u dubrovački život kroz filter humorističnog tračanja. Saša Božić, autor projekta, istaknuti je redatelj s brojnim nagrađivanim radovima, a predstava „Mara i Kata“ ostaje jedno od njegovih najprepoznatljivijih djela.

Predstava će se izvoditi u Kazermi prema sljedećem rasporedu: sutra, 7. kolovoza u 21:30, 8. kolovoza u 20:30 i 22:30, te u petak, 9. kolovoza u 21:30 i u subotu, 10. kolovoza u 20:30 i 22:30.

Pročitajte još

U prostorijama CDMOD-a predavanje ‘Putevima Sv. Jakova’

Dulist

Fundus Dubrovačkih muzeja obogaćen za 83 donacije umjetnine Zbirke Nikšić

Dulist

U PARKU STRIJEŽICE Treće cjelodnevno događanje ‘Knjige pod stablima’

Dulist