Politika

‘MANIPULACIJA LISTOM’ Raspuštena dubrovačka podružnica Hrvatskih suverenista

Domovinski pokret predaje liste

Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na mjesto predsjednice dubrovačke podružnice Hrvatskih suverenista te zatražila ispis iz članstva stranke. Kako se navodi u priopćenju za medije, Martinović Mamić podnijela je ostavku zbog nezadovoljstva odlukom središnjice HKS-a, a vezano za imena na listi za 10. izbornu jedinicu. Naime, kako se navodi u priopćenju Martinović Mamić nezadovoljna je odlukom kako će umjesto Ruže Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X izbornoj jedinici, ukoliko bude izabrana, a neće ići u Sabor, jer je odlučila ići u mirovinu od 30. lipnja 2021., umjesto nje ići Marko Milanović Litre (bez obzira na mjesto na listi i broj osvojenih glasova). On jest član HKS-a, ali živi i radi u Zagrebu.
-Kako na listi nije nitko iz Dubrovnika kao drugog grada po veličini u našoj X izbornoj jedinici i smatrajući kako je nekorektno da netko iz druge izborne jedinice, konkretno iz Zagreba ide na listu naše izborne jedinice, sukladno takvom dogovoru iako je to po važećim zakonima moguće, ali nije moralno i prihvatljivo članovima podružnice. Martinović Mamić je bilo ponuđeno mjesto na listi u XI izbornoj jedinici nakon što je sama bila predložila Tomašić i Pavličeku ako treba pomoći, a nema adekvatnih kandidata, što bi joj inače bila čast da nije 5. lipnja navečer saznala za planirane neprihvatljive i po stranku zapravo štetne aranžmane u X izbornoj jedinici – navodi se dalje u priopćenju.
Stoga je sazvana i izvanredna sjednica GO HKS Dubrovnik, na kojoj su nazočni članovi iskazali nezadovoljstvo. Nakon što je Ruža Tomašić u telefonskom razgovoru, kako se dalje navdi, ostala čvrsto pri stavu da umjesto nje, ako dobije potreban broj glasova, u Sabor ide Marko Milanović Litre, članovi dubrovačkog HKS-a su jednoglasno donijeli odluku o raspuštanju podružnice.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist