DuList IN

Malvasija dubrovačka, mantala i kontonjata u Bruxellesu

desa mantala010

“Jadran – boje izvornosti” projekt je Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, zamišljen kao konferencija i izložba s degustacijom tradicionalnih hrvatskih proizvoda koji će se održati u Europskom parlamentu 3. i 4. ožujka 2014. u Bruxellesu.

Projekt okuplja 15-ak hrvatskih proizvođača od Dubrovnika do Zadra, koji će izložiti hrvatske autohtone proizvode: vino, maslinovo ulje, pršut, sir, sol, slastice i riblje prerađevine na degustaciju ali i informirati se o mogućnostima zaštite svojih proizvoda pri EU, kao i učinkovitom povlačenju sredstava iz fondova za ruralni razvoj.

Dubrovački kraj će predstavljati poznati vinari: gospari Niko Karaman i Pero Zore sa svojom Malvasijom dubrovačkom i Cabernet sauvignonom, te Frano Miloš s vinom Stagnum.
Gospođa Marija Đano iz OPG Đano, će u srcu Belgije izložiti poznate dubrovačke slastice mantalu i kontonjatu, te marmeladu od ljute naranče i liker od ruže.

Konferencija koja se održava 3. ožujka će uz proizvođače okupiti i niz stručnjaka, kao što su primjerice profesorica Marina Krvavica, voditeljica projekta zaštite dalmatinske janjetine s kninskog Veleučilišta.

Program će kulminirati velikom izložbom 23 fotografije s motivima Jadranske Hrvatske autora Ive Pervana, na kojoj će uvodni govor održati organizator zastupnik Tonino Picula, a otvorit će ju Hannes Swoboda, predsjednik Saveza socijalista i demokrata. Izložba se održava 4. ožujka.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist