Crna kronika

Maloljetnicima prodavali alkohol i duhan

mladez alkohol

Policija je proteklog vikenda u večernjem izlasku, iza 23 sata, bez pratnje roditelja odnosno punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja, zatekla čak 20 osoba mlađih od 16 godina.

One su dovedene u prostorije policije gdje su ih po pozivu policijskih službenika preuzeli roditelji.
Roditelji su upozoreni na kršenje odredbe čl.95. Obiteljskog zakona, a o čemu će se obavijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

Proveden je i nadzor rada trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe koja se odnosi na usluživanje i prodaju alkoholnih pića i duhanskih proizvoda djeci i maloljetnicima.

Tom prilikom u dva ugostiteljska objekta i jednoj trgovini zatečeno je ukupno pet maloljetnih osoba kojima je prodano, odnosno usluženo, alkoholno piće ili duhanski proizvod. Protiv odgovornih osoba dva ugostiteljska objekta slijedi optužni prijedlog zbog kršenja odredbe iz čl. 12. Zakona o ugostiteljskog djelatnosti, dok protiv pravne i odgovorne osobe iz trgovačke radnje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Državnom inspektoratu.

U sklopu policijske akcije, dvije maloljetne osobe zatečene su u neovlaštenom posjedu manjih količina opojne droge marihuane poradi čega protiv njih slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim spomenutog, proveden je i pojačan nadzor mladih vozača u prometu. Četiri mlada vozača su sankcionirana i to dva zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a dva zbog upravljanja vozilom snage motora veće od dopuštene.
Ukupno je tijekom provođenja akcije kontrolirano 350 osoba.
 

Pročitajte još

TJEDNO IZVJEŠĆE Poduzete su 1234 represivne mjere

Dulist

Najviše promila ‘napuhano’ na Korčuli, a najveća novčana kazna ide u Metković

Dulist

PROMETNA NA LUKOILU Oštećeno crijevo za gorivo

Dulist