Kultura

MALA MEDICINA Predstavljena edukativna slikovnica o zdravlju

slikovnica mala medicina 4

Na jutarnjem dijelu programa Festivala predstavljena je slikovnica “Mala medicina”, koju su pripremile dr. Daria Ostojić i Misijana Brkić Milinković, izvršna urednica knjige. Ova slikovnica, bogata edukativnim tekstovima i ilustracijama, plod je dugogodišnjeg rada i ljubavi prema medicini i obrazovanju, te je stvorena s ciljem približavanja medicinskih pojmova najmlađima.

Dr. Ostojić je objasnila da je slikovnica nastala iz članaka koje je pisala za časopis “Cvitak”, namijenjenih osnovnoškolcima kako bi na jednostavan način upoznali medicinske teme. Knjiga, koncipirana kao leksikon medicinskih pojmova abecednim redom, obogaćena je ilustracijama dr. Monike Galić, dok je za dizajn zaslužan Kristian Ćupurdija.

Nakon predstavljanja slikovnice, održana je kreativna radionica izrade straničnika za djecu do 10 godina pod vodstvom Monike Grdiša-Asić. Mali posjetitelji uživali su u stvaranju vlastitih straničnika, što je dodatno obogatilo ovaj edukativni događaj.

Banner 300x250 DU 1

Slikovnica “Mala medicina” predstavlja savršen uvod u svijet zdravlja za najmlađe, potičući ih na istraživanje medicinskih tema i širenje znanja.

Pročitajte još

[FOTO] ‘GRAD OD RIJEČI’ Predstavljena slikovnica Baby Lasagne

Dulist

EURALEX 2024. U CAVTATU 250 leksikografa, jezikoslovaca i softverskih inženjera iz 50 zemalja

Dulist

JOŠ JEDNO GOSTOVANJE ‘Stilske vježbe’ u teatru

Dulist