DuList IN

MAJA GRGIĆ NOVAKOVIĆ Velika mi je čast otvoriti ‘Ljeto na Orsuli’

maja grgic novakovic

Maja Grgić Novaković, umjetničkim imenom Nim, sa svojom sjajnom ekipom glazbenika snimila je novi album naziva ‘Now’ koji će izaći kroz 20-tak dana i priprema nam pravi glazbeni specijalitet. Naime, zahvaljujući pozivu Andra Vidaka, na najljepšoj pozornici najljepšeg grada na svijetu predstavit će ono što se ‘kuhalo’ dugo vremena – nove pjesme. I tako otvoriti festival ‘Ljeto na Orsuli 2024.’ Uz Tea Martinovića na klaviru, Zvonimira Šestaka na kontrabasu i Krunoslava Levačića na bubnjevima naša će Nim stati na pozornicu i otpjevati prvi put pred publikom nove pjesme kojih su autori ona i Martinović. Večer će uveličati sjajni Rambo Amdeus sa svojim nastupom. Pridružit će se i naš vrsni jazz glazbenik, saksofonist Ivan Bonačić. Nema sumnje, večer za pamćenje je zagarantirana! Zapišite zato u kalendar subotu, 29. lipnja i ‘nacrtajte se’ na Orsuli u 21 sat!

Ostvarena velika želja
— Dugo sam vremena priželjkivala snimiti album uživo. I to sam evo uspjela sada ostvariti s mojim divnim prijateljima i sjajnim glazbenicima: Teom Martinoviće, Zvonimirom Šestakom i Krunoslavom Levačićem. Album je snimljen u jednom dahu. U jedan i po’ dan smo ga uspjeli cijelog završiti. Znači ušli bi u studio svi zajedno, odjednom, probali bi jednom pjesmu i sljedeći bi put ona bila snimljena i zapisana točno onako kako je i snimljena taj prvi put. Bez ikakvih naknadnih uljepšavanja i dotjerivanja, osim naravno nužnog mixa i masteringa koji je neophodan da bi se izlevelirali ti nekakvi odnosi u zvuku i glasnoći. Snimali smo u Udinama, u Italiji, u ja bih se usudila reći jednom od ponajboljih europskih studija s izvanrednim inženjerom zvuka – Stefanom Ameriom. Iz ovoga što sam vam ispričala jasno je zašto se album zove ‘Now’. To je bio taj jedan trenutak u kojem su pjesme izvedene i snimljene i kod jazz glazbenika koji jako puno improviziraju u svojoj svirci ta pjesma više nikad ne može zvučati identično tako. I neopisivo mi je drago da smo uhvatili tu emociju i taj trenutak jer za mene je savršen – u dahu nam je ispričala ushićena Maja, ističući kako je za vizualni identitet albuma zaslužna Nora Mojaš.

Vizualni identitet – umjetničko djelo za sebe
—Radimo i cd-ove i ploče i njihov je izgled naša fantastična Nora tako osmislila da bez pretjerivanja mogu reći da su i u tom vizualnom smislu pravo malo umjetničko djelo – istaknula je Maja koju smo pitali zašto je poprilično čekala s ovim novim albumom.
—Od prošlog albuma je prošlo jako dugo, predugo, ali razlog za to je jednostavan – puno puno nastupa. Toliko puno sam nastupala svih ovih zadnjih godina da jednostavno nije nikako bio dobar trenutak za sjesti, posložit taj svoj autorski dio pjesama, skupiti ekipu. To isto zahtjeva jako puno i truda i posla i energije i našeg zajedničkog slobodnog vremena, jer svi živimo od onoga što radimo i jednostavno smo tako razbacani na sve strane. Zaista nas nije bilo nimalo lako skupiti, ali evo sad je došao, sazreo je taj trenutak, sazreli smo mi. Ekipa koja jednako vibrira se skupila na jednom mjestu i eto napravila jedan lijepi projekt. Ove godine sam baš zbog toga odlučila nego svakodnevne svirke i nastupi. A naravno svaki taj koncert koji sad dođe se jako dobro i pomno priprema, smislen je, ima i glavu i rep i ono čista je uživancija, tako da sam više posvećena svojoj glazbi za koju živim i nadam se da ću kako ja tako i svi mi kao tim uspjeti doprijeti do što više ljudi koji imaju sličnu ili istu emociju i podijeliti ovo što je zapisano s njima – rekla nam je Maja koja se naročito veseli gostima što će na otvorenju ‘Ljeta na Orsuli’ pozornicu dijeliti s Rambom Amedusom i Ivanom Bonačićem.

Hvala Andru Vidaku!
—Presretna sam da je Andro Vidak uspio opet pokrenuti festival na Orsuli s izvrsnim koncertima i hvala mu što mi je ukazao čast da budem na samom otvorenju. Izuzetno sam sretna zbog toga. Mislim da je to to najbolji mogući izbor za promociju takvog albuma, na najljepšoj pozornici u najljepšem gradu na svijetu. Nakon što mi odsviramo pjesme s albuma na bini će nam se pridružiti Rambo Amadeus, genijalac sa svojim improvizacijama, sa svojim pjesmama. Također će nam se pridružiti Ivan Bonačić na saksofonu, a nakon koncerta ćete moći uživati u odličnoj atmosferi koju će bez sumnje stvoriti DJ Lane i DJ Petra. Ulaz je slobodan, svi ste pozvani, bit će nam drago da dođete, da se lijepo podružimo, da vidite što smo vam pripremili, što imamo novo za reći – poručila je Maja, otkrivajući nam za kraj jednu zanimljivost.
—Svo četvero glazbenika koji smo radili na albumu smo djevice u horoskopu. Vjerujem da je to bio još nekakav dodatni momenat u kojem smo se tako dobro i skužili i napravili domaću zadaću perfektno i bili u stanju ući u studio i snimiti sve na prvu – zaključila je naša Nim.

Pročitajte još

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist

VIKINGS: VALHALLA Objavljena treća sezona serije snimane u Dubrovniku

Dulist