DuList IN

MAJA GRGIĆ NOVAKOVIĆ Poslušajte prvi objavljeni singl s novog albuma!

MAJA GRGIC ALBUM

Zahvalna i uzbuđena zbog izlaska novog albuma! Hvala najboljoj ekipi, ponosna sam da radimo zajedno. ‘I feel you’ – prvi singl, nadam se da će vam se svidjeti – napisala je naša sjajna pjevačica Maja Grgić Novaković na svom Facebook profilu gdje je podijelila link na YouTube gdje možete poslušati ovu vrhunsku ‘stvar’ koja vas zaista na prvu opčini. Očekivano od Maje i malo je reći izvrsne ekipe glazbenika s kojima surađuje. Od Maje smo saznali više detalja oko stvaranja i izlaska albuma, kao i zagrebačke promocije.

‘NIM NOW’
Album se zove ‘NIM NOW’. Vjerojatno već znate, ali ipak da ‘ponovimo gradivo’ – NIM je umjetničko ime koje je Maja ima nekoliko odabrala. Pjesme je stvarala sa svojim dugogodišnjim suradnikom Teom Martinovićem.
-Teo Martinović i ja smo autori devet pjesama na albumu, a nastajale su tijekom cijele naše zajedničke suradnje, dugi niz godina. Skupili smo jako puno materijala za snimanje i onda smo izabrali nama najdraže pjesme za ovaj album. Mislim da bismo mogli bez problema skupiti pjesme i za sljedeći. Odlučili smo dodati i nama tri jako drage obrade već poznatih pjesama koje uvijek iznova rado izvodimo, tako da na albumu imamo čak 12 pjesama. Dominantni stil bi bio ‘lijepa glazba’. Ne znam…, možda najviše prevladava jazz, soul…. Svakako bih prepustila slušateljima da procijene, ipak su oni važan dio nas glazbenika i puta kojim idemo – kazuje nam Maja ističući kako je čitav album snimljen u samo dan i pol.
-Dakle LIVE, a to ne bi bilo moguće bez vrhunskih glazbenika koji su dali i svoj potpis našim pjesmama. Snimali smo ga u sastavu kvarteta: Krunoslav Levačić – bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas, Teo Martinović – klavir i moja malenkost na vokalu – otkriva Maja, dodajući kako novi album donosi lijepi, konkretni, zreli zvuk na kojem je sa svojom ekipom predano radila sve ove protekle godine.
-Donosi nam lijepe, muzikalne melodije i harmonije, tekstove koji pričaju priče. Donosi nam prizvuk nekih možda pomalo zapostavljenih vremena kad je glazba zaista imala neke vrijednosti koje su danas pomalo otišle u zaborav. Vjerujem da kako se i mi glazbenici tijekom vremena mijenjamo, da se tako mijenja i naša glazba i način izražavanja. Nekad smo svirali i pjevali puno više ‘nepotrebnih nota’ jer smo se tražili, dokazivali sebi samima prvenstveno. Danas to polako svodimo na neki minimalistički pristup. S pokojom notom manje ustvari kažemo više i to se zove zrelost. Veseli me vidjeti kako ćemo razmišljati dok budemo stvarali neki sljedeći projekt – priča nam Maja kojoj je, kao i čitavoj ekipi, poseban doživljaj bio predstavljanje albuma ovog ljeta na Orsuli.

Zagrebačka promocija
-Uskoro nas čeka predstavljanje i zagrebačkoj publici. 27. listopada imamo koncert uoči JazzHr festivala u klubu Kontesa. Uistinu se veselimo svakom novom koncertu na kojem imamo priliku svirati autorsku glazbu. Svi ste pozvani! – poručila je naša Maja.
Poslušajte prvi objavljeni singl. Prepustite se predivnoj glazbi i uživajte!

Pročitajte još

Natalie Dizdar stiže u Dubrovnik!

Dulist

13. IZDANJE POPULARNOG FESTIVALA Od 470 prijava, 52 filma idu na ovogodišnji DUff

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino programu!

Dulist