DuList IN

Macan ‘uplovio’ u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu

macan

Krešimir Macan novim je poslovnim pothvatom ‘uplovio’ u ugostiteljske vode. Vlasnik agencije za odnose s javnošću ‘Manjgura’ otvorio je restoran ‘Matrix’ u novoj poduzetničkoj zoni Zagreba, u istoimenom poslovnom centru ‘Matrix Office Park’. Cijelu priču pokrenuo je s Mariom Stipanovićem, vlasnikom nekoliko restorana, među kojima je i ‘Savica Eatery’. Zajedničkim su snagama odlučili su stvoriti atraktivno mjesto za ljubitelje vrhunske hrane i vina u koji su dosad uložili preko 1,5 milijuna kuna.

macan matrix 3

—Volim se dobro zabaviti, pojesti i popiti (smijeh). S vremenom, nakon što sam posjetio dosta ugostiteljskih objekata, palo mi je na pamet da bi bilo zgodno stvoriti mjesto u kojem bi chef kuhinje imao potpunu slobodu. Naravno, u cijelom tom procesu vlasnici bi mu bili velika potpora. S Mariom Stipanovićem surađujem godinama te iza sebe ima uspješne projekte. Rekao sam mu da me nazove kad bude imao novi projekt. Tako je i bilo – ističe za DuList Macan. U novom restoranu nude, kako kaže, vrhunski doživljaj za prihvatljivu cijenu. Za jelovnik i odabir dnevno svježih namirnica iz probranih hrvatskih OPG-ova zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog ‘Noela’ i bistroa ‘Pod zidom’, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u ‘Matrixu’.

macan matrix 1
— Kad smo osmišljavali koncept, ideja je bila da to bude restoran u kojem će se služiti brzi objedi za zaposlenike, do 14 sati. No, to je naravno i ugodno mjesto gdje svi mogu uživati u delicijama Marka Jantoleka. Iza sebe ima iskustvo u restoranima visoke kuhinje, ali on jela radi na ‘bistro način’. Možete probati poznate i kvalitetne namirnice, ali na drukčiji, moderniji način. To su jela dovoljne kompleksnosti, ali, laički rečeno ‘čovjek točno zna što jede’. Ono što je najvažnije – sve je vrlo ukusno – rekao je Macan. Mladi chef restorana je, navodi dalje, svojim jelima impresionirao i najzahtjevnije goste.

macan matrix 2

S druge strane, prilagodio se drukčijim zahtjevima te je uvijek izašao posjetiteljima u susret. Inače, restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Tako se novi zagrebački restoran može pohvaliti bogatom vinskom kartom koja broji preko sto etiketa hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara. ‘Maras i Jantolek su prave zvijezde’, kaže Macan. Ističe da će biti zahtjevno zadržati kvalitetu kad broj gostiju s vremenom bude veći. No, vjerujemo da će uspjeti. MP

Pročitajte još

Dubravka Šeparović zaštitno lice nove mini edicije nakita brenda RDcode

Dulist

SITNO BROJIMO Grad užurbano oblači blagdansko ruho

Dulist

DUBROVNIK JE SPREMAN ZA ZIMSKU ČAROLIJU Što će obilježiti ovogodišnji advent?

Dulist