DuList IN

LUKRECIJA DRAGIĆ ‘Bilo me strah prvog natjecanja, ali sam se na kraju popela na postolje’

Lukrecija Dragic00

Aktivna Hrvatska sportsko je edukativni projekt koji educira i podiže svijest građana Hrvatske o zdravijem i aktivnijem životu.

Tim se među ostalim sastoji od mladih sportašica i sportaša, a među njima svoje je mjesto našla i jedna Dubrovkinja. Riječ je o Lukreciji Dragić, 23-godišnjoj studentici pete godine Kineziološkog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu kojoj je sport ‘u krvi’ od djetinjstva. Naime, o devete godine bavi se i gaji ljubav prema ‘kraljici sportova’ – atletici.

Najdraži trenutak svakog natjecanja bio mi je osmijeh i zadovoljstvo pokojnog trenera Zvonka Radovanović

Uz sport – i Linđo
Iza sebe ima brojne osvojene medalje i trofeje, no kad bi trebala izdvojiti najdražu pobjedu sa svih natjecanja, to bi bila upravo ona prva.

c Lukrecija Dragic 2

— Bila sam duplo manja od svih, prestrašena, nitko ništa nije očekivao, ali sam se na kraju popela na postolje. Najdraži trenutak svakog natjecanja bio mi je osmijeh i zadovoljstvo pokojnog trenera Zvonka Radovanovića – ističe nam Lukrecija o treneru koji joj je bio najveća motivacija, a zbog kojega je i dan danas ostala u atletici. Zbog njega nije propustila niti jedan trening. Uz njega, veliku podršku pružali su i pružaju dan danas njeni roditelji i brat koji je, kako kaže, kroz svoju veliku ljubav i uspjehe u nogometu pokazao kako ne odustati i biti uporan. Kada bi mogla izdvojiti sportske uzore iz Hrvatske, to bi bili Janica i Ivica Kostelić.

Volim plesati, pjevati, putovati i družiti se, a to je sve Linđo

— Prvenstveno zbog njihovih uspjeha do kojih su došli velikim odricanjima, upornošću i teškim radom. Oni su motivacija svim sportašima. Pošto sam ljubiteljica atletike, najdraže mi je bilo gledati Usaina Bolta, a najdraža atletičarka mi je Allyson Felix – naglašava Lukrecija koja se osim sportom, bavi i plesom. Ona je srcu velika Linđovica.

— Volim plesati, pjevati, putovati i družiti se, a to je sve Linđo! Uz sve Linđove čari, upoznavanja kulturne baštine cijele Hrvatske, ipak su najljepša prijateljstva koja ostaju za cijeli život – rekla je Lukrecija koja je prije pet godina ponijela i titulu kraljice Jadrana.

— To će za mene ostati jedno lijepo iskustvo. Upoznala sam drage cure s kojima sam i danas u kontaktu. Nisam očekivala pobjedu pa me lenta Kraljice Jadrana ugodno iznenadila – skromno nam ističe Lukrecija koja svoje slobodno vrijeme i odmor od treninga voli iskoristiti kao i svaka mlada djevojka – družeći se s obitelji, čitajući knjige, prijateljicama i prijateljima,uz dobar film u kinu i zabavu tijekom vikenda.

Već treću sezonu u Aktivnoj Hrvatskoj
— U sportsko-edukativnom projektu Aktivna Hrvatska već sam 3. sezonu. Sve je krenulo pozivom profesora s fakulteta Igora Jukića, koji mi je objasnio o čemu se točno radi i naravno da sam pristala. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti vježbanja, o zdravijem i aktivnijem životu i poboljšanju kvalitete življenja – govori nam Lukrecija o samom početku sudjelovanja u ovom hvale vrijednom projektu.

c Lukrecija Dragic 3

Inače, u projekt su uključeni stručni tim Kineziološkog fakulteta Sveučilista u Zagrebu, liječnici iz Hrvatske liječničke komore, stručnjaci iz Biotreninga, Definicije hrane i Mentalnog treninga, a pokroviteljica je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Lukrecija nam je nadalje otkrila i koja je njena uloga u timu.

Očekujem da će se u Dubrovniku početi graditi sportska infrastruktura te na taj način stvoriti uvjeti za razvitak sporta

— Trenerica sam koja demonstrira vježbe, uočava i ispravlja pogreške vježbača u izvedbi – rekla je Dragić koja je u ovom projektu puno prosperirala. Posebno u smislu, kako nam ističe, što je svu teoriju i znanja koje je naučila i usvojila na fakultetu počela primjenjivati u praksi. Kada bi se vratila u Dubrovnik, što joj je i želja, htjela bi se vratiti s ‘ispečenim’ zanatom’.

— Kao trener kondicijske pripreme provest ću neko vrijeme radeći i stjecajući iskustva u Zagrebu ili inozemstvu. Očekujem da će se u Dubrovniku početi graditi sportska infrastruktura te na taj način stvoriti uvjeti za razvitak sporta, a to je preduvjet za poboljšanje kvalitete života. I tu vidim svoju priliku – ističe Lukrecija koja ovim putem poziva sve čitatelje na edukaciju Mentalnog treninga koji će se održati u ponedjeljak 18. lipnja ove godine u hotelu Valamar Argosy.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist