Aktualno

Luetić: Na početku godine smo bili veći optimisti. Zrakoplovi neće biti popunjeni kao što smo očekivali

vjezba zld 25

Od 27. ožujka kreće ljetni red letenja. Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić ističe kako zasad nemaju otkaza, ali niti novih, dodatnih najava bez obzira na trenutnu situaciju u Ukrajini.
-Očekujemo da će se ostvariti promet onakav kakav je najavljen. Doduše, na početku godine smo bili veći optimisti. Nadali smo se ipak da ćemo se približiti prometu ostvarenom u 2019. godini kada je Zračna luka Dubrovnik ostvarila 3 milijuna putnika. Međutim, kako sada stvari stoje, ne mislimo da će to biti onako kako smo očekivali koncem prošle godine. Zrakoplovi neće biti popunjeni na način kao što smo to očekivali. Nadamo se da će se smiriti ratno stanje u Ukrajini i onda bi se sezona mogla ispuniti onako kako bi svatko želio – rekao je. Prema dosadašnjim najavama, Dubrovnik bi mogao biti povezan sa 60-ak destinacija i oko 45 zrakoplovnih prijevoznika.

O mjerama…
U tijeku je popuštanje epidmioloških mjera u cijeloj Hrvatskoj.
-Što se tiče zračnog prometa i domaćih avioprijevoznika, još su na snazi mjere kao što je nošenje maski, dezinficiranje ruku i držanje razmaka. Engleski prijevoznici najavili su ukidanje mjere nošenja maski u avionu. Isto tako, pročitao sam kako nizozemski avioprijevoznik KLM također ukida tu mjeru. Razmatra se ukidanje nošenja maski na London Heathrow. Nadam se da će malo pomalo mjere popustiti i kod nas, i da će se na razini EU doći do zajedničkog stajališta tako da putovanje bude olakšano. Ne možemo sami donijeti odluku, očekujemo zajednički stav Europske unije – naglasio je.

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist