Aktualno

Lučki kapetan napisao kaznu uz komentar: Netko mora fasovat!

kapetanija4

Nastavlja se drama u cavtatskoj vali. Dok se očevidom i inspekcijom, ali i prebacivanjem odgovornosti još uvijek pokušava utvrditi krivac za veliki izljev nafte i ekološku katastrofu, nadležni gube konce.

Najnoviji primjer je kazna koju je morao platiti skiper jahte ‘Nika 1’, zbog izljeva koji se dogodio prije njegovog uplovljavanja.
– Kad sam jutros stigao u Cavtat dočekao me strašan smrad nafte koja se proširila cijelom valom. Kad smo akostali htio sam oprati brod, i to biorazgradivim sredstvom koje ne ostavlja tragove u moru. Odjednom me zove mornar da sam dobio poziv u Lučku kapetaniju. Kad sam stigao tamo lučki kapetan Milan Grba prvo mi je kazao da je kazna 50000 kuna, dodavši: ‘ali naći ćemo mi nešto manje…’. Nije mi bilo jasno što se zbiva – prepričava nam vidno potreseni skiper na jahti „Nika 1“.

– Onda mi je kazao kako sam onečistio more i počeo citirati: ‘Nafta, mazut, ulje ili nešto treće’, i kazao mi je da moje djelo spada pod ovo ‘nešto treće’. Potom mi je rekao kako je ipak riječ o kazni od 3000 kuna zbog ‘nepažnje zapovjednika jahte’. Meni je bilo jasno da je on mene odlučio globiti pod svaku cijenu jer se u isto vrijeme odvijala drama s tim izljevom nafte, gdje još nisu našli krivca. Kad sam na licu mjesta platio 2100 kuna, rekao mi je: „Netko mora fasovati!“. Tek sam nakon te skandalozne izjave ostao u šoku – priča nam skiper broda ‘Nika 1’, još uvijek u nevjerici zbog svega što mu se dogodilo.

– Nisam tražio novac natrag niti bih se s njim sudio, jer ja moram raditi moj posao dalje, moram živjeti. Idem za Crnu Goru pa Grčku potom Barcelonu. Ali me ljuti da on nije mogao pronaći krivca za naftnu mrlju, nego je globio mene za dvije kapi šampona! – ističe naš sugovornik.

Inače, kako saznajemo, nakon izljeva nafte u more u srijedu popodne lučki kapetan Milan Grba bio je hitno obaviješten, ali je tek jutros, više od 12 sati kasnije, izašao na uviđaj kojeg je obavio pomoću – lampadine.

Pročitajte još

Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva nakon pobjede protiv Grčke

Dulist

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Zona posebnog prometnog režima je neophodna – dnevno kroz nju prođe 12 500 vozila”

Dulist