Hrvatska

Lorencin u Berlinu o hotelima, povećanju ponude i Hrvatskoj na svjetskom prvenstvu

Lorencin

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je veleposlanstvo RH u Berlinu, te održao niz sastanaka s vodećim turoperatorima, udrugama, turističkim organizacijama i čelnicima nekih svjetskih zemalja.
Prilikom posjeta veleposlanstvu, ministar je zahvalio svim zaposlenicima na suradnji, posebice na području gospodarske diplomacije i turizma te naglasio kako oni, kao diplomatski predstavnici Republike Hrvatske u svijetu, mogu uvelike pridonijeti promociji i pronalaženju investitora u hrvatski turizam.
Na sastanku s predstavnicima brazilske turističke organizacije Embratur razgovaralo se o mogućnostima suradnje u segmentu promocije Hrvatske na nadolazećem svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu te o mogućnostima za još veću razmjenu turista između dviju zemalja. U nastavku dana, ministar je održao sastanak i sa egipatskim ministrom turizma, Hishamom Zaazouom, na temu turističkih trendova u svijetu, odnosno novih motiva dolazaka turista u destinaciju te promocije turizma putem različitih komunikacijskih kanala. Na sastanku je egipatski ministar predložio intenziviranje suradnje putem formiranja radnih skupina i studijskih putovanja novinara i turoperatora te pozvao ministra Lorencina u službeni posjet Kairu.

Ministar Lorencin sastao se tijekom današnjeg dana i s nizom turoperatora, između ostaloga s predstavnicima vodećeg svjetskog turoperatora TUI i najbrže rastućeg britanskog turoperatora Jet2. Njih je ministar informirao o turističkoj ponudi Hrvatske u 2014. godini, ali i o predviđenim aktivnostima u nadolazećem razdoblju, s naglaskom na jačanju pred i post sezone te snažnijem upravljanju destinacijama. Ministar je na sastancima najavio realizaciju projekta Kupari, privatizaciju Hotela Plat, Maestral i Imperijal Rab te ovogodišnja ulaganja u hrvatski turizam od 410 milijuna eura. Predstavnici TUI-ja istaknuli su kako je buking za Hrvatsku u ovom trenutku osam posto veći nego u istom razdoblju lani te da postoji veliki potencijal za uspostavom još snažnije suradnje, a za što je nužno povećanje smještajnih kapaciteta. Predstavnici kompanije Jet2 naglasili su kako je Hrvatska vrlo popularna destinacija u Velikoj Britaniji te da žele povećati broj letova prema našoj zemlji.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist