Hrvatska

Lorencin i Aigner o Hotelima Plat i Maestral

Lorencin i Aigner

Ministra turizma Darka Lorencina, u sklopu drugog dana službenog posjeta Münchenu i sudjelovanju na međunarodnom turističkom sajmu f.re.e 2014., primila je zamjenica predsjednika bavarske vlade Ilse Aigner, koja je ujedno i bavarska ministrica gospodarstva, medija, energije i tehnologije.

Razgovarali su o ulasku Hrvatske u Europsku uniju i mogućnostima koje su time otvorene. Ministar je u razgovoru naglasio kako se pripremaju brojni projekti za razdoblje do 2020. godine te kako se puno radi na poboljšanju investicijske klime, zbog čega su i doneseni zakoni o strateškim investicijama i poticanju ulaganja.

Spomenuo je i Strategiju razvoja turizma do 2020. koju je usvojio Hrvatski sabor, a koja predviđa investicije od sedam milijardi eura, od čega je polovica od tog iznosa predviđena za hotelski sektor. Također, najavio je i privatizaciju turističkih kompanija Plat, Imperijal Rab i Maestral.

Zamjenicu predsjednika bavarske vlade Aigner posebno je zanimao razvoj kontinentalnog turizma, na što je ministar spomenuo primjer Zagreba koji se ubrzano turistički razvija, ali i zagrebački prsten, u kojem cvate razvoj wellness turizma. Također, posebno je izdvojio i primjer Podunavlja kao područja gdje postoje dobri resursi i gdje je potrebno kreirati turističku destinaciju. Aigner je već posjetila Dubrovnik, a obećala je da će ponovno doći u Hrvatsku.

Također, ministar je danas održao i konferenciju za novinare u sklopu koje je odgovarao na brojna pitanja o turističkoj ponudi Hrvatske. Tom je prigodom poručio kako je iznimno zadovoljan što je Hrvatska ove godine zemlja partner na ovako važnom turističkom sajmu:

– Turisti iz Bavarske i Njemačke za nas su posebno važni te nam je cilj zadržati i opravdati njihovo povjerenje. Upravo zbog toga puno radimo na razvoju novih proizvoda s cilljem pozicioniranja Hrvatske kao dinamične i poželjne turističke destinacije. Ova je godina vrlo važna za hrvatski turizam jer imamo definiranu Startegiju razvoja turizma do 2020. godine, a uz koju ćemo uskoro imati i definirani Strateški marketinški plan.

Na kraju konferencije, ministar Lorencin još je jednom uputio poziv svima da dođu u Hrvatsku i lijepo se provedu.

Ministar je još jednom obišao sajam, a posebno se zadržao kod štanda ‘Pogled u plavo’ koji promovira Hrvatsku kao destinaciju pogodnu za ronjenje. Jučer se ministar Lorencin susreo i sa Selimirom Ognjenovićem, direktorom turoperatora ID Riva, kao i s predstavnicima turoperatora Studiosus, koji je najveći turoperator za studijska putovanja. Studiosus od 2013. godine u svojoj ponudi ima i Hrvatsku te su lani ostvarili ukupan promet od 100 tisuća putnika.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist