Aktualno

Lopuđani ogorčeni sastankom s Vlahušićem

iva gale

Mirni prosvijed koji je bio planiran za utorak ujutro na otoku Lopudu otkazan je, a razlog je sastanak predsjednika Mjesnog odbora Ivana Gale sa dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

– Najprije me primio župan, poslušao sve o povijesti otoka i svim problemima Lopuda. Rekao sam mu kako Lopud ne smije ostati ovakav kakav jest i krajnje je vrijeme da se počne ulagati. Dao mi je ruku i pružio potporu, obećao pomoć kroz neku vrstu poticaja. I zadovoljan sam s tim sastankom – ističe Gale. Dijametralno suprotna situacija, pak, dogodila mu se prilikom susreta s gradonačelnikom Vlahušićem.

– Čekao sam ga ispred Gradske uprave dva sata. Kad me primio, sastanak je trajao minutu i pol. Nisam mu uspio objasniti što i kako želimo poboljšati situaciju na otoku. Ovo mi je četvrti put da sam bio kod njega na sastanku i više nikad u životu neću doći ni blizu njega, jer je to čovjek koji ne zaslužuje moje poštovanje. Ako tako postupa prema meni, neće niti prema ijednom mladom čovjeku u Gradu – objašnjava ogorčeni Gale.

Gale kaže kako je Vlahušić sve zahtjeve Lopuđana 'zapisao', ali i ekspresno 'otpravio' Galu iz ureda.
– On kaže 'sve sam riješio'. A ja sam ga pitao: želite li vi mene imati za prijatelja ili neprijatelja? Pa nek kaže što je riješio, nije ništa riješio. Odlučio sam ga stoga od danas javno prozivati, jer ja hoću novi život za Lopuđane, pravdu za ovaj otok – ističe Gale te dodaje kako 'bez komunikacije nema ni ljubavi'.

Na kraju je pozvao sve mlade Dubrovčane da u subotu, 24. kolovoza, dođu na Lopud gdje će se u beach baru Sidro od podneva održati party pod nazivom 'Bez računa se ne računa'.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist