DuList IN

Lopud će i ovog ljeta biti središnje mjesto umjetnosti i zaljubljenika u kulturu!

Lopud B

Za manje od mjesec dana otok Lopud ponovno će postati središnje mjesto umjetnosti i zaljubljenika u kulturu! Kreativna platforma Ponta Lopud nastavlja s okupljanjima umjetnika, potiče razmjenu znanja i iskustva te donosi atraktivne umjetničke programe za publiku, a ovogodišnji kulturno-umjetnički program otoka započinje trodnevnim ljetnim projekcijama, koje će se održavati svake večeri od 27. do 29. lipnja u jedinstvenom ambijentu plaže LaBaja, RMH hotela Lafodia.
Večernji program filmskih projekcija održat će se u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Dnevni program trodnevnog događanja ispunit će edukativne radionice i razgovori o filmu, koje će za mlade filmske umjetnike, odabrane po preporukama mentora i zaslugama u svom radu, održati poznati nagrađivani glumci, redatelji, producenti, montažeri i scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Filmski razgovori i radionice održat će se u posebnom ambijentu Kneževog dvora, Franjevačkog samostana i na drugim odabranim lokacijama koje otok pruža.
Na kreativnoj platformi Ponta Lopud, s Ljetnim projekcijama simbolično će se obilježiti početak ljeta.
Ponta Lopud Jazz festival, koji će se na otoku održavati od 29. do 31. kolovoza, zaokružit će ljetnu sezonu 2024. godine i na Lopud dovesti ugledne jazz umjetnike iz cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, svirati i jammati za sve zaljubljenike u jazz glazbu.
Ove godine nastaju i nove vrijedne inicijative, pa će uskoro uz filmsku i jazz umjetnost, platforma Ponta Lopud predstaviti i prvi međunarodni književni događaj.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist