Grad

LONZA: Kanal koji dovodi more u ribnjak ljetnikovca Sorkočević nije ‘zatrpan’ tijekom radova na Lapadskoj obali

lapadska obala004

Tragom objave u Facebook grupi ‘Grad, priče, legende’, ali i u grupi ‘Dubrovnik nekad’ gdje su vrijedni čuvari baštine upalili alarm ističući kako je nasipom prilikom radova na Lapadskoj obali zatvoren dovod mora u ribnjak ljetnikovca Sorkočević zbog čega mu prijeti opasnost da postane ‘bara, leglo komaraca i zaraze’, provjerili smo s akademkinjom Nellom Lonza, voditeljicom Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku je li ovo zaista točno.

-To nije točno, postoji jasan nacrt i kada se taj dio Lapadske obale nasipao, jako se pazilo da se kanal ne zatrpa i prolaz je osiguran. To potvrđuje i činjenica da nam je neki dan kroz njega, nažalost, došlo smeće. Nema zasada brige da nešto neće biti u redu. I ja sam čula već prije te priče, ali to zaista nije tako. Po planu postoji kanal, on je izveden. Nismo primijetili nikakve takve probleme s ribnjakom – naglasila je Lonza te je dodala kako izvođači radova jako paze na ljetnikovac.

-Kad su bušili pilote blizu ljetnikovca, kontaktirali smo nadležni upravni odjel Grada Dubrovnika jer smo bili zabrinuti za statiku našeg zida ljetnikovca. Odmah su poslali statičare i stavili su senzore na taj zid tako da se moglo svako podrhtavanje registrirati i sve su pratili. Moramo pohvaliti, vrlo se savjesno odnose prema ljetnikovcu tijekom trajanja radova – zaključila je akademkinja Lonza.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist