DuList IN

Ljubav prema gimnastici nadilazi sve probleme

gimnastika 03

Gimnastički klub Dubrovnik jedan je od onih klubova o kojima se ne zna baš puno i nisu u centu medijske pozornosti prema sportu.

Unatoč neadekvatnim prostorima, manjku financijskih sredstava te kratkom vremenu postojanja, mladi gimnastičari odrađuju probe te neumorno vježbaju koliko im to uvjeti dopuštaju. Trenutno se nalaze u dvorani Osnovne škole Marina Getaldića, a inače "šetaju" od Lapada, Ilijine glavice pa do Starog grada, jer nemaju stalan prostor.

Usporediti gimnastiku u Dubrovniku i ostatku Hrvatske nažalost je nemoguće, jer su naši gimnastičari još uvijek daleko ispod, što svakako nije zbog njihove kvalitete rada. To se može "zahvaliti" manjku sprava, a gimnastičari se često prvi put sretnu s nekom spravom, odnosno s modernom verzijom sprava koje posjeduju, na samom natjecanju. Tad pred njima stoji zadatak prilagoditi se novoj situaciji u kratkom vremenu i još sve vježbe odraditi pred masom sudaca, te u tim uvjetima ostvaruju odlične rezultate na nacionalnoj razini.
 
Uspjesi usprkos (ne)uvjetima
 
Tako su osvojili prvo mjesto na Završnici Kupa Hrvatske 2007. godine u kategoriji juniorke ekipno, te drugo mjesto na istom natjecanju 2009. godine. Zahvaljujući suradnji s gradski i županijskim savezom športova, dobili su nove sprave, a dogodine planiraju nabaviti dvovisinske ruče, vrijedne čak 33 tisuće kuna.

– Mi još uvijek imamo samo osnovne sprave, no smatram da velika ljubav svih nas, trenerice te svih gimnastičara nadilazi puno toga pa su postignuti rezultati i više nego zadovoljavajući – naglašava Anuška Matušić, predsjednica Kluba i ravnateljica Osnovne škole Mokošica.

Godinama je u Dubrovniku postojao veliki interes za gimnastiku, no Gimnastički klub osnovan je tek 2004. godine, kad je primljen i u punopravno članstvo Hrvatskog gimnastičkog saveza. Sada se u klubu nalazi gimnastički vrtić, gimnastička rekreacija i natjecateljska kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trenutno gimnastičari imaju jednu trenericu, Slavicu Božić, koja je u klubu od samog osnivanja.

Banner 300x250 DU 1

Od mladih vježbenika tu su Martina Maslać i Martin Zadro, koji će na Državnom natjecanju u Sisku u prosincu ove godine predstavljati GK Dubrovnik, dok su Rebeca Popović i Paulina Hudspeth prve ispod crte po bodovima, te bi i one mogle nastupiti na istom natjecanju.
 
Brojni nastupi
 
Klub često nastupa s plesno-gimnastičkim koreografijama na Forumu Mladih u Gradu, te pri predstavljanju najboljih sportaša Županije, Danu oslobođenja Rijeke dubrovačke, Danu Osnovne škole Mokošica te raznim humanitarnim priredbama kao što je završna priredba OŠ Mokošice i priredba za Udrugu Dva skalina, koja se odvija svake godine krajem lipnja.

Kao jednu od najvažnijih stvari od početka svog postojanja naglašavaju i to kako je GK Dubrovnik već četvrtu godinu organizator i domaćin Otvorenog prvenstva grada Dubrovnika u gimnastici povodom sv. Vlaha.

Vjerujemo kako će dubrovački gimnastičari, sudeći po dosadašnjim rezultatima, nastaviti s ovakvim uspjesima te kako ćemo ih u budućnosti sve više pratiti u njihovom radu. Volje i želje im ne manjka, ostaje samo poželjeti im bolje uvjete te prepoznavanje u sportskim krugovima Grada.

Pročitajte još

(FOTO) Lijepa Lejla uživa u Italiji!

Dulist

Ponta Lopud Book Bridge pretvara otok u književnu oazu

Dulist

Što donosi novi kino program? Pročitajte!

Dulist