Zanimljivosti

LJETO U LAZARETIMA Dubrovačka baština donosi obilje kulturnih događanja ovog ljeta

CAMBI

Dubrovačka baština pripremila je uzbudljiv program događanja koji će obogatiti ljetne mjesece u Lazaretima. Očekuje nas niz spektakularnih događanja koja će zadovoljiti sve ljubitelje umjetnosti i zabave.

Ključni događaj ‘Ljeta u Lazaretima’ bit će koncert renomirane hrvatske klape Cambi, koji će se održati ovog petka, 14. srpnja, na platou Lazareta s početkom u 21:30 sati. Posjetitelji će moći uživati u prekrasnim klapskim melodijama u očaravajućem ambijentu Lazareta, a ulaz na koncert je slobodan.

Plesna invazija “LAZARETI DANCE INVASION” bit će prava poslastica za ljubitelje plesa. U suradnji s Plesnim studijom Lazareti, Dubrovačka baština organizira ovaj događaj koji će se održati od 7. kolovoza. Cijeli tjedan bit će posvećen vrhunskim plesnim izvedbama uz sudjelovanje priznatih plesnih mentora poput Gabriele Pilić, Helene Janjušević, Rebecce Krajnović, Petre Ravbar i Tiana Cehica. Vrhunac ovog događaja bit će završna produkcija 13. kolovoza na platou Lazareta.

Lazareti će biti domaćin i nekoliko intrigantnih izložbi. Od 23. kolovoza do 13. rujna, posjetitelji će imati priliku uživati u retrospektivi dizajnera Borisa Ljubičića, koji je poznat po svojim iznimnim kreacijama i karakterističnim “kockicama”. Izložba će prikazati njegovu kreativnost i utjecaj na dizajnersku scenu.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku istražiti izložbu o povijesti Lazareta, koja će otkriti važnost ovih prostora tijekom Dubrovačke Republike.

Uz to, u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, 17. i 24. srpnja, posjetitelji će biti pozvani na poseban događaj pod nazivom “Renesansni vrt”. Projekt “Sve ostalo je glazba” predstavit će suvremenu interpretaciju baštine kroz tematski koncipirani glazbeni program.

Dubrovačka baština također će ugostiti ljetnu školu za studente povijesti, koja će pružiti edukativno iskustvo i produbiti znanje o bogatoj prošlosti grada. Također će biti organizirana niz predavanja, uključujući i predavanje dr. sc. Lovra Kunčevića, te redovni sastanci čitateljskog kluba.

Kao vrhunac, Lazareti će krajem rujna ugostiti veliku izložbu poznatog bosanskog slikara i grafičara Mersada Berbera, koji je ostavio neizbrisiv trag u svijetu umjetnosti. Izložba će predstaviti njegove najcjenjenije radove i biti prava poslastica za ljubitelje umjetnosti.

Dubrovačka baština poziva sve posjetitelje da se pridruže ovim izvanrednim događanjima i uživaju u bogatom kulturnom programu koji će zaokupiti njihovu pažnju tijekom ljeta.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist