Grad

Ljetnikovac Crijević Pucić dobio novi krov

crijevic pucic obnova krov 5
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

U okviru energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić, koja je u tijeku, već su završeni radovi na krovištu zgrade. Nakon demontaže postojećeg pokrova i drvene podkonstrukcije, izvedena je nova drvena podkonstrukcija, hidroizolacija te pokrov kupom kanalicom u skladu s konzervatorskim smjernicama. Ujedno je odrađena i hidroizolacija kanala oborinske odvodnje.

Postavljene su i unutarnje instalacije za sustav grijanja i hlađenja putem dizalice topline, uklonjene fuge na pročeljima zgrade i demontirana postojeća rasvjeta.

Uz potpunu obnovu krovišta projektom je predviđena i toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade.

Vrijednost investicije je 592.512,61 eura, od čega je većina bespovratnih sredstava – 479.492,42 eura, osigurana iz Mehanizma za oporavak i otpornost. Preostali iznos od 113.020,19 eura osigurava Grad Dubrovnik iz ovogodišnjeg proračuna. Rok završetka projekta je 23. ožujka 2025.

Provedenom energetskom obnovom doći će do znatnog poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade, a druga faza projekta obuhvatit će i unutarnje uređenje prostora, kojem je vlasnik i korisnik Dubrovački simfonijski orkestar.

Pročitajte još

[VIDEO] Ima li gužve? Naravno!

Dulist

Izgubio se muškarac na Trstenici u Orebiću, potraga sretno završena

Dulist

Gradonačelnik Franković na proslavi Dana Grada Drniša

Dulist