Aktualno

Listopad sa 65 tisuća gostiju

turisti guzva8071

Dobri turistički rezultati u Dubrovniku ostvareni su i tijekom listopada. Prema podatcima Turističke zajednice grada Dubrovnika u svim oblicima smještaja ostvareno je 225 506 noćenja, što je za 33 posto više nego u istom mjesecu 2011. godine.

Naš grad je prošlog mjeseca posjetilo ukupno 65000 gostiju, najviše ih je stiglo iz Velike Britanije, zatim Njemačke, Turske, Hrvatske, SAD-a , Francuske i Japana.

Povećanje noćenja od čak 73 posto ostvareno je u kapacitetima privatnog smještaja, dok su hoteli zabilježili rast od 32 posto.

Od početka godine Dubrovnik stalno bilježi povećanje turističkih rezultata, koje je krenulo s prvim mjesecima 2012., najmanji rast zabilježen je u vršnim turističkim mjesecima srpnju i kolovozu, dok se trend dvoznamenkastih povećanja nastavio u rujnu, te listopadu.

Ukupno je od siječnja od konca listopada ostvareno 670 732 dolazaka odnosno 11 posto više nego u 2011. te 2 567084 noćenja, što je 13 posto više nego prošle godine. Prvi na top listi posjetitelja Dubrovnika od početka godine su Britanci, slijede Francuzi, Nijemci, Hrvatski, Rusi, gosti iz SAD-a, Španjolske, Švedske, Norveške i drugi.

– Kako se očekuje, smještajni kapaciteti Dubrovnika bit će izvrsno popunjeni sve do polovice studenog, kad se jedan dio hotela zatvara. Ukupno će u Dubrovniku tijekom kasne jeseni i zime biti otvoreno četrnaest hotela uglavnom visoke kategorije. Od 9. studenog nastavljaju se lani započeti zimski programi boravka francuskih gostiju, koji stižu u Dubrovniku izravnim letom Croatia Airlines-a iz Pariza u organizaciji tour-operatora Travel Europe, FRAM, Top of Travel i drugih – najavljuju iz TZ-a.
 

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist