Zanimljivosti

ListenApp u finalu londonskog Seedcampa!

zitnik zimo 01

Dubrovčani Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić bilježe nove uspjehe sa svojom aplikacijom ListenApp.

Upravo je njihov projekt ušao u finale londonskog Seedcamp Weeka, gdje će imati priliku povezati se s mnogim startupima, stvoriti nove kontakte i upoznati mentore.
 
– Za nas ovaj SeedCamp znači mnogo, prvenstveno jer smo pioniri startupa u Dubrovniku a dogurali smo čak do Seedcampa, gdje se od 20 timova našlo čak 3 iz Hrvatske, što je velik uspjeh s obzirom da ih je čak 14 iz Londona – kazao je za portal Zimo Marjan Žitnik.
 
– Iskustvo na SeedCampu je odlično, pa smo prvi dan dobili smo dobar feedback i dobre informacije, te saznali da možemo konkurirati startupima koji su tu već duže vrijeme. Kroz iduće dane čeka nas mentoriranje, 'pitchanje' pred investitorima i mentorima, a konačni rezultati znat će se do kraja tjedna. Bilo da dobijemo investiciju ili ne, ovo je svakako veliko iskustvo za nas. Inače investitori mogu uložiti u bilo koju tvrtku, no obično je praksa da dvoje ili troje od 20 timova dobiju investiciju – istaknuo je Žitnik.
 
Inače, vrijedi istaknuti kako je uz ListenApp te još dva hrvatska projekta u finalu izabrano čak 14 projekata iz Londona.
 
Podsjetimo, Žitnik i Jakobušić osmislili su aplikaciju ListenApp koja nudi jednominutno audiovizualno iskustvo putem kojega se brzinom munje može saznati sve bitno što se toga dana dogodilo u Hrvatskoj, ali i u svijetu.
 
Naime, ListenApp isporučuje najpopularnije skraćene vijesti svakoga dana, glasovno i tekstualno. Kroz odabir datuma vijesti se reproduciraju kroz “Munju”, zaštitni znak i identitet ListenAppa. Pražnjenje “Munje” prati tijek vijesti, a ispod nje prolazi tekst koji je sinkroniziran s vijestima. Unutar postavki može se odabrati regija, a mogu se namjestiti i alarmi koji će korisnike u određeno vrijeme podsjetiti da je vrijeme za ListenApp.

Aplikacija je besplatna i dostupna na raznim platformama – iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, iPad i Tablet.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist