Crna kronika

LIPANJ NA PELJEŠKIM CESTAMA Pune ruke posla za Policiju!

ston

Iz Policijske uprave Ston izvijestili su kako su tijekom mjeseca lipnja na njihovom području sankcionirali 293 prekršaja u prometu.

Od tog broja na mjestu prekršaja naplaćeno je 187 novčanih kazni, podneseno je 29 obaveznih prekršajnih naloga, 4 prekršajna naloga te 56 mjera upozorenja. Provedeno je ukupno pet preventivno-represivnih akcija i to dvije u pogledu alkoholiziranosti vozača te po jedna u vezi nepropisne brzine, vožnje mopeda i motocikala u prometu te kretanja pješaka u prometu.

Iz svog mjesečnog izvješća posebno ističu pet slučajeva prometnih nesreća s materijalnom štetom, a u jednoj od njih dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. Do prometnih nesreća došlo je zbog nepropisnog kretanja vozila na kolniku (na Kapetanima kod Orebića te kod Stona), nepropisne vožnje unazad na trajektnom pristaništu u Prapratnom, vožnje pod utjecajem alkohola u blizini Metohije te nepropisne brzine u mjestu Zabrđe.

Iz PP Ston najavljuju kako i u srpnju nastavljaju s provedbom operativnih akcija, ponajprije u vezi alkoholiziranosti vozača i nepropisne brzine, a zbog toplog vremena posebno će se temeljito provjeravati vozači mopeda i motocikala.

Inače, Policijska postaja Ston obuhvaća područje poluotoka Pelješca od raskrižja Zaton Doli pa do Lovišta na krajnjem zapadnom dijelu poluotoka te otok Mljet.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist