Aktualno

“Linija Rijeka-Dubrovnik ima budućnost, ali…”

jadrolinija direktor alan klanac 170913

Na dočeku milijuntog brodskog putnika u Luci Dubrovnik predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac progovorio je i o sudbini tzv. plave magistrale, brodske linije Rijeka-Dubrovnik.

– Zadovoljan sam potporom županijskih i lokalnih vlasti juga Hrvatske koja se se daje brodskoj liniji Rijeka-Dubrovnik, a koju Jadrolinija održava već više od sto godina. Ta linija ima budućnost, ali za nju treba pronaći funkcionalan ekonomski model. U ovom sad obliku, s obzirom na EU i regulaciju u smislu da se ne smije podržavati sezonske linije poput nje, a sredstva za cjelogodišnju liniju su dosta velika, pitanje je na koji način ju održati – kazao je šef državnog brodara.
 
– Trebamo odlučiti hoćemo li ići na potpuno komercijaliziranu liniju s drugim brodom i drugim cijenama. Također, pitanje je i lučke infrastrukture jer se brod tiče nekoliko luka. To je realan i otvoren problem kojeg treba sagledati u potpunosti – izjavio je Klanac.
 
– Premda mi srce kaže da liniju treba održati, to trenutno ne mogu obećati. Podrška je deklarativna, ali što je s financijskom? Može li Jadrolinija pronaći izvor financiranja unutar same tvrtke? To nije pitanje samo za upravu, već i za vlasnika – dodao je Klanac.
 
Izrazio je nadu da, u slučaju ukidanja linije Rijeka-Dubrovnik, nitko neće ostati bez posla.
– Jadroliniju čini 50 brodova, a imamo i dio zaposlenika na određenim ugovorima koji ističu. Sve skupa je rano za reći – rekao je Klanac.

Pročitajte još

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

PLENKOVIĆ O FRANKOVIĆU I USTAŠKOM POZDRAVU ‘To nije bilo primjereno, nema nikakve dileme’

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Najava tjednog programa

Dulist