Grad

LIJEPE VIJESTI Pokrenuta nabava za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića i Marina Držića

OS Marin Drzic

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove OŠ Ivan Gundulić i zgrade OŠ Marin Držić od 5. do 8. razreda. Procijenjena vrijednost nabave za OŠ Ivan Gundulić je 6.031.261,72 kune bez PDV-a, dok za OŠ Marina Držića ona iznosi 537.778,90 kuna bez PDV-a. Investicije su sufinancirane bespovratnim sredstvima EU fondova – za zgradu OŠ Marina Držića sufinancirani udio iznosi 42 posto, a za OŠ Ivana Gundulića 34 posto.

Energetska obnova zgrade OŠ Ivana Gundulića obuhvatit će izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. Realizacijom projekta zgrada će prijeći iz trenutnog energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju bit će čak 71,50 posto. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65 posto.

U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se u izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Završetkom radova i ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42 posto.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda za OŠ Ivan Gundulić je 11. ožujka 2019. godine u 10 sati, a za OŠ Marin Držić isti dan u 11 sati. Predviđeni rok završetka radova za OŠ Ivan Gundulić je 360 dana od dana uvođenja u posao, dok je za OŠ Marin Držić rok 120 dana zbog manjeg obuhvata radova.

Grad Dubrovnik investicijama u školsku infrastrukturu nastavlja podizanje energetske učinkovitosti javnih objekata, koristeći sredstva Fonda za zaštitu okoliša i fondova EU. Za navedene projekte u protekloj godini je iz EU fondova osigurano sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3.023.589,26 kuna, odnosno 35 posto od ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 8.689.040,28 kuna.

Podsjetimo, u studenom 2018. završena je prva energetska obnove iz EU sredstava na zgradi OŠ Lapad vrijedna 7,6 milijuna kuna, a uskoro kreće i obnova vrtića Ciciban i Izviđač. Realizacijom svih navedenih projekata djeci će se osigurati kvalitetniji uvjeti u institucijama školskog i predškolskog odgoja te će se znatno smanjiti računi za energente. Ugradnjom solarnih sistema također se podiže svijest o korištenju obnovljivih izvora energije među djecom, roditeljima i širom javnosti.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist