Aktualno

LIGA PROTIV RAKA Na aukciji slika prikupljeno više od 63 tisuće kuna!

aukcija 2

Liga protiv raka Dubrovnik kroz pola stoljeća u neprekidnom je slijedu humanitarne djelatnosti. Svoju obljetnicu osnutka obilježila je i večeras donatorskom aukcijom slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika. Večerašnja aukcija je bila apsolutni hit, pa je tako od 22 slikara i 23 eksponata prodano čak 20 slika i skupljeno više od 63 tisuće kuna.

Program obilježavanja 50 godina djelovanja, nastavlja se i sutra. U četvrtak 18. svibnja u 20.30 sati u Atriju Kazališta Marina Držića bit će otvorena izložba ‘Liga protiv raka kroz pola stoljeća’. Istog dana u 16 sati u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial održat će se stručni simpozij pod naslovom ‘Razvoj i rezultati onkološke zaštite u Dubrovniku kroz pola stoljeća’.

Donatorski koncert ‘Nikad ne hodaš sam’, u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solisti Stijepo Gleđ Markos i Miho Bošković te moderatorica Brigita Masle Dražinić, a pod dirigentskom palicom Mo. Slobodana Begića predviđen je 18. svibnja u 21 sat u Kazalištu Marina Držića.

Sav prihod od prodanih umjetnina putem TV aukcije i ulaznica za donatorski koncert, Liga protiv raka Dubrovnik namjenila je za kupnju digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik.

-Naše je bogatstvo ono što smo drugima u ljubavi darovali – ističe u ime Lige protiv raka Dubrovnik Brigita Masle Dražinić.

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist