Aktualno

LIGA PROTIV RAKA Grad i Bolnica sufinancirat će kupnju digitalnog mamografa

liga rak onkoloski 18122017 0000

Tradicionalna, 16. zaredom Večer božićne zahvalnosti i druženja, koju Klub onkoloških bolesnika Lige protiv raka Dubrovnik organizira za oboljele i liječene od ove opake bolesti, održana je u ponedjeljak navečer u restoranu Mimoza.

Predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik Davor Miloglav izjavio je kako je godina na isteku bila ‘burna i aktivna’ s odrađenim nizom aktivnosti, kao što su Dan narcisa, Dan mimoza, Dan ružičaste vrpce te studeni kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka te potpisivanje povelje o suradnji s Ligom protiv raka Korčula-Pelješac-Mljet-Lastovo.

-U protekloj godini trodnevnim programom obilježili smo 50 godina postojanja udruge. Naime, 1967. godine primarijus dr. Marko Margaritoni utemeljio je dubrovačku Ligu. Svi prihodi naših humanitarnih programa bili su usmjereni na inicijativu gospođe Ane Knego kako bi dubrovačka bolnica kupila novi digitalni mamograf. Do danas je uprihodovano 370 tisuća kuna, a jutros je postignut dogovor s gradonačelnikom i ravnateljem bolnice da Grad Dubrovnik do konca godine prenese 5 milijuna kuna Općoj bolnici Dubrovnik, od čega će milijun biti namijenjeno za digitalni mamograf. Uz naših 370 tisuća bolnica će pokriti razliku do ukupnog iznosa – prisjetio se Miloglav, poželivši svima puno zdravlja te da se na istom mjestu nađu i dogodine.

Za dobro raspoloženje na večeri pobrinuli su se Sebastijan Vukosavić i prijatelji, Buco Pende i grupa Sigma te Pučki pjevači.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist