Sport

Leticia Tarocco svoje fakultetsko obrazovanje započinje u Americi!

leticcia 2

Leticia Tarocco, članica Teniskog kluba Libertas, otputovala je u Ameriku gdje će na teksaškom sveučilištu ‘University of Teksas A&M in Corpus Christi’ nastaviti svoj sportski i akademski put.
Ova 19–godišnjakinja niže brojne uspješne nastupe u tenisu, a da je smatraju jednom od najtalentiranijih hrvatskih tenisačica, dokazuje što je dva puta bila prvakinja Hrvatske te je u svim kategorijama barem jednom osvojila državno prvenstvo.
Leticia je ujedno postala i dio ‘Islanders Tennis Family’, a nakon studija kineziologije, smjer sportski menadžment, želja joj je posvetiti se profesionalnoj karijeri.
‘University of Teksas A&M in Corpus Christi’ jedno je od najcjenjenijih američkih sveučilišta s jakom orijentacijom prema sportu, od košarke, atletike, američkog nogometa do tenisa i ostalih sportova.

-Zanimljivo je da se sveučilište nalazi na jednom poluotoku i na njega ne može nitko tko nije član i tko tamo ne živi. To je jedan od najjačih sportskih koledža u SAD-u i usmjerava sportaše da se kasnije sportom bave profesionalno. Stoga je sve organizirano da se studenti fokusiraju na sport i učenje, ali ima se i vremena za odmor – izjavila je Leticia uoči odlaska u Texas i dodala kako se nakon prve godine i općeg obrazovanja želi odabrati smjer sportskog menadžmenta.

Foto: TK Libertas

Pročitajte još

ČETVRTFINALE Ovo je osam najboljih sastava Divlje lige 2024.!

Dulist

BARBARA MATIĆ U GRADU Zlatna olimpijka uživa u Dubrovniku

Dulist

Atletski klub Dubrovnik organizira Ljetnu školu atletike

Dulist