DuList IN

LENINI ZANIMLJIVI RECEPTI Razveselite najmlađe, napravite čokoladne jelke i sobove!

lena00

Naša kreativna sugrađanka i vlasnica branda Craft & Stones Lena Šutić Klaić podijelila je na svom Instagramu dva zanimljiva i zabavna recepta – jelke od bijele čokolade i čokoladne sobove. Napravite ih i razvselite svoje ukućane!

Jelke od bijele čokolade
Htjela sam vam pokazati još jedan jednostavni i slatki recept, ovaj put s bijelom čokoladom, naravno može i sa tamnom. Čokolada se rastopi, potom ohladi 5-10 minuta, ulije u zip-lock vrečicu na kojoj se prereže jedan kut (maaala rupica!). Na papir za pečenje, ispod kojeg ste stavili komad kartona ili pleh, poredajte jestive štapiće (ja sam koristila Mikado štapiće uronjene u čokoladu, ali svakako mogu i slani, ili oni punjeni kikiriki maslacem). Potom istiskujete čokoladu kako bi formirali jelke. Onda slijedi zabavni dio ukrašavanja gdje vam mogu pomoći i mali prstići božićnih vilenjaka. Kad ste ih ukrasili, prenesete ih u frižider dok se čokolada ne stisne. Jelke možete servirati kao čokoladne lizalice ili kao dekoraciju za torte ili kolače.

lena 1 lena 2

Banner 300x250 DU 1

Čokoladni sobovi
Ovo je varijacija na temu popularne američke poslastice Christmas crack, gdje se kao podloga stavljaju slani krekeri koji se zatim prelijevaju rastopljenom čokoladom, a na kraju se sve ukrašava grickalicama i sezonskim slatkišima. Ja sam preskočila dio s krekerima pa sam tako otopljenu čokoladu direktno prelila po papiru za pečenje i na njoj uz pomoć crvenih M&M bombona, bijelih Marshmallowsa i slanih pereca oblikovala sobove. Nemojte biti skeptični prema kombinaciji slanih pereca i čokolade – garantiram vam da ćete se oduševiti kombinacijom pogotovo ako volite npr. salted caramel! Nakon što ste ‘ukrasili’ čokoladu, ostavite u frižideru na nekoliko sati dok se dobro ne stisne, a zatim je možete izlomiti na komade i poslužiti. To je to! Mislim da je ovo jedan od onih jednostavnih recepata u čijoj ćete izradi podjednako uživati i vi i vaši najmanji ukućani, i stvarno ne trebate biti Amaury Guichon da bi ispalo lijepo. P.S. Prije nego prelijete papir za pečenje čokoladom, ne zaboravite staviti neku podlogu kako biste po završetku posla sve elegantno prenijeli u frižider- meni je poslužio komad kartona.

lena 3

Pročitajte još

KINO TJEDAN Na platnima se prikazuje film Dražen Petrović

Dulist

Tibor iz grupe Silente dočekao drugo dijete, otkrili su i ime prinove

Dulist

Zoran Đukić nominiran za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za vizualni identitet Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist