Sport

LEN LIGA PRVAKA Poraz Juga u Brescii

09122017 jug barceloneta vaterpolo (17) joković
09122017 jug barceloneta vaterpolo (17) joković

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja poraženi su u Brescii s 9:8 (2:2, 4:1, 1:3, 2:2) u 5. kolu A skupine LEN Lige prvaka.

Nakon izjednačene prve četvrtine, talijanski predstavnik je u drugoj četvrtini serijom pobjegao na 6:3, ali je Jug uspio sustići rezultat na 7:7 početkom posljednjeg perioda. Ipak, Brescia do kraja uspijeva opet povesti te zadržati prednost.

Kod Juga prvo ime bio je Talijan Renzuto s 3 pogotka, 2 je dodao Fatović, a jednom su precizni bili Joković, Garcia i Pavličević. Domaćine je predvodio Crnogorac Mlađan Janović s 3 gola, po 2 su zabili Rizzo i Nora, a jednom Vukčević i Presciutti.

U drugim mečevima A skupine Barceloneta i Dynamo su remizirali 7:7, WASPO Hannover je sa 16:6 svladao Partizana, a Olympiakos je upisao gostujuću pobjedu 10:6 kod OSC-a. Nakon pet odigranih kola Jug CO drži četvrto mjesto na ljestvici sa 7 bodova. Vrh drži Olympiacos s 13, ispred Dynama s 10 te Brescie s 9. Iza Juga su Barceloneta, OSC i Hannover s po 6 bodova, dok je Partizan posljednji bez boda.

U skupini B Steaua je u gostima svladala Sabadell 11:10, PRO Recco je također slavio u gostima kod Jadran Carina 15:5, kao i Szolnoki kod Alphena 17:6, dok je jedinu domaću pobjedu ostvario Spandau 04 protiv Egera. U B skupini tri ekipe drže vrh s 12 bodova: Spandau, Szolnoki i PRO Recco, Jadran Carine je četvrti s 10, a potom slijede ZF Eger sa 7 te Steaua i Sabadell s po 3 boda, dok je posljednji Alphen posljednji bez boda.

U 6. kolu Jug CO će 13. siječnja u Gružu dočekati mađarski OSC.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist