Grad

Lazaretima uporabna dozvola

vlahusic violic lazareti 7

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje u četvrtak 23. listopada izdao je uporabnu dozvolu za rekonstruirani kompleks Lazareta, objavili su iz Grada Dubrovnika.

– Ovim činom omogućeno je da, uz postojeće korisnike, u dvije lađe potpuno novog i ključnog objekta kulturne infrastrukture, već useli Folklorni ansambl Linđo, te konačno dobije primjerene uvjete za rad. Preostalih pet multifunkcionalnih lađa također su spremne za izvođenje prvenstveno kulturnih programa, a svoju potpunu valorizaciju doživjet će kroz projekt kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture – stoji u priopćenju.

Izdavanjem uporabne dozvole omogućeno je i raspisivanje natječaja za korištenje komercijalnih prostora na središnjem trgu kompleksa.

Podsjetimo, obnova kompleksa Lazareta, kojom je ovaj vrijedni, gotovo mitski, gradski prostor postao kulturno-kongresni centar, stajala je 34 milijuna kuna. U drugoj fazi, najavljeno je, nastavit će se radovi na preostale tri lađe, kojim ulaganjem ukupna investicija može narasti na 40-tak milijuna kuna.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist