Kultura

LAZARETI – SCENA KARANTENA Gostovanje plesne predstave ‘MONOMIT’

lazareti gostovanje 1

Art radionica Lazareti sutra, u utorak 26. rujna s početkom u 20 sati, ugošćuje plesnu predstavu ‘MONOMIT’ u sklopu programa Scena Karantena.
MONOMIT nastaje po knjizi Josepha Campbella ‘The Hero’s Journey’ u kojoj autor analizom narodnih priča postavlja obrazac po kojem nastaju priče. Obrazac, kojeg naziva ‘Junakovim putem’, sadrži dvanaest dijelova po kojoj priča dobiva svoj početak, sredinu i kraj.
Predstava nastavlja istraživati ‘Junakov put’ te se ostvarila u obliku rituala na sceni koji sadrži koreografiju plesa, glazbe i svjetla. Inspiraciju za ples crpi iz mitskog bića Androgen koji slikovito prikazuje jedno tijelo koje je stvoreno od dva. Ideju pokreta vodi Marta Habulin Satinović, a vješto utjelovljenje Androgena izvode Eva Kocić i Gendis Putri Kartini. Za dizajn svjetla zaslužan je Martin Šatović.
-Čini se da je i sam MONOMIT prošao Campbellov junakov put, koji se sastoji od katalizatora, prelaska praga, katastrofe i klimaksa, ali se na svom putu, kao i sve stvari koje putuju, razvio u nepredviđenom smjeru. Sada je bliži misli velikog američkog pisca Thorntona Wildera, ‘Mit nije priča koja se čita s lijeva na desno, od početka do kraja, već stvar koja se cijelo vrijeme drži pred očima.’ – stoji u opisu predstave.
Ulaznice možete rezervirati na arl@arl.hr.

lazareti monomit1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: ARL

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist