DuList IN

LAZARETI Brutalno iskrena Martina Mlinarević predstavlja svoju knjigu ‘Huzur’

Lazareti Martina

Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika će večeras u 20 sati na ugostit će bosanskohercegovačku književnicu Martinu Mlinarević koja će ovom prigodom predstaviti svoju knjigu ‘Huzur’. Mlinarević je poznata po svojim društveno-angažiranim tekstovima i istupima.

Zbog svoje popularnosti u regiji, knjiga je do sada tiskana u pet izdanja, a internacionalnoj publici dostupnija je na makedonskom, a uskoro i na poljskom i francuskom jeziku. Knjiga je svojevrsni prikaz osobne drame žene koja nadilazeći svoje najdublje strahove ulazi u borbu za vlastiti život s izuzetno agresivnim karcinomom dojke. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama ljudskog života, emotivno i tjelesno zdravlje, iskonsku sreću, svojevrsnu ravnotežu duše i osjećanja, ravnotežu želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Mir je to osobe koja ne mora nužno bit sretna.

Brutalno iskrenim pristupom vlastitoj bolesti i njenim konzekvencama, odvažnim pojavljivanjem na naslovnici najčuvenijeg magazina za žene u susjednoj BiH – ‘Gracija’ s ožiljcima odstranjene dojke, kroz cinizam i humor i uspjela je detabuizirati temu malignih karcinoma dojke, ohrabriti žene u regiji u suočavanju s opakom bolesti, te senzibilizirati širu javnost za brigu o zdravlju žena. Ne čudi stoga, što ju je povodom Dana žena, Europska unija izabrala za jednu od nekoliko inspirativnih žena za svoju globalnu kampanju Inspired by Her.

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist