Aktualno

LAVINA REAKCIJA NA ODLUKU GRADA ‘Znakovi su postojali i nisu se poštovali, taksisti su sami krivi za ovo’

promet dom zdravlja028

Odluka Grada Dubrovnika o zabrani prometovanja taksi vozilima od Boninova do Pila izazvala je lavinu komentara naših sugrađana na društvenim mrežama. No, nisu svi protiv ovakve odluke, a neki pak smatraju kako bi trebalo u potpunosti ograničiti promet oko Grada.
Među komentarima na ovu odluku na Facebooku DuLista javio se i jedan taksist koji ističe kako odluku podržava.
-Doduše, ja sam uvijek bio za to da se dozvoli prometovanje niz Boninovo od 7 do 11 ujutro samo, da se rastereti promet oko Grada, jer tada se voze gosti s kruzera u grad, ali ok… Znakovi su postojali, znakovi se nisu poštovali, taksisti su sami krivi za ovo. Normalni taksisti su po 45 minuta vozili u koloni oko Grada za jednu vožnju, dok su neki ‘pametniji’ u tom vremenu po tri puta silazili niz Boninovo prazni… Pa ne može dovijeka.. . Taksisti su sami sebi najveći neprijatelji, uvijek bili. I zato ja kao taksist ovu odluku podržavam – napisao je jedan naš sugrađanin.
Mnogi pak smatraju kako će ova odluka dovesti do još većih gužvi oko Grada.
-Treba zabraniti oko cijelog Grada. Ne ulaziti ni druge strane pa voziti preko Pila. Smanjiti broj taxi službi, dovoljno je 400, a ne 4000. Znamo da je to nemoguća misija…Barem prepoloviti – ističe jedna naša sugrađanka.
Zanimljivo je još jedno razmišljanje:
-Frankoviću svaka čast na odluci, samo da znaš dovest će do prometnog kolapsa, ali ok… Zašto svaka čast? Svaka čast zbog onih taksista koji poštuju znak na Boninovu i ne spuštaju se niz Boninovo prazni nego idu okolo i čekaju u koloni, svejedno mi je hoću li čekat uru ili uru i po – ističe jedan naš sugrađanin koji smatra kako će se ovom odlukom stati u kraj onim taksistima koji su se prazni preko Boninova spuštali na Pile i krali goste.
-Mada da je policija radila svoj poso i kažnjavala svaki dan na staroj bolnici iste svima je moglo bit bolje – smatra.

Na tom tragu je i sljedeći komentar: ‘Da su institucije odradile poso, a taksisti poštovali stari bivši znak…samo za iskrcaj…do ovog ne bi došlo…bravo’
Može se pročitati i mišljenje kako je bilo dovoljno ograničiti zadržavanje na Pilama samo za iskrcaj gostiju.
I u komentarima se potaknulo pitanje zakonitosti odluke pa se neki pitaju po kojem članku zakona će policajac kazniti taksi koji ide niz Boninovo, jer isti, ističu, neće prekršiti nijedan zakon RH.
-Dubrovnik bi svojim formatom trebao biti uglavnom cijeli pješačka zona – napisala je jedna naša sugrađanka, a druga pa navodi: ‘Da je pametan ukinuo bi svima promet od Pila do Boninova i napravio pješačku zonu, a gospari i gospođe i štovani stranci da malo pruže nogice niz Bužu, ili s Garaže do grada (ima im cirka 5 min niz brdo). Samo u nas postoji da se gosti moraju dovozit u vrata od Grada i da se ispred istih pravi čerga od autobusnog kolodvora’.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist