Zanimljivosti

LAVICA S NERETVE Daniela Žderić nominirana za ‘Hercegovku godine’

lavica s neretve daniela zderic facebook

Nominacije za petu po redu kulturno zabavnu manifestaciju izbor “Hercegovke godine” za 2023. su u tijeku i traju do 3. studenog, piše Hercegovka.net.

Nominacije se primaju isključivo putem e-mail adrese: hercegovkagodine@gmail.com u kojem je potrebno navesti ime i prezime, potvrdu da je osoba suglasna s nominacijom, e-mail adresu nominirane osobe, mjesto stanovanja, zanimanje, fotografiju nominirane osobe i kratku biografiju.

Među nominiranima našla se Daniela Žderić iz Metkovića, a popratno pismo uz nominaciju portal Hercegovka.net prenio je u cijelosti:

Nominiramo Danielu Žderić, za koju moju možemo slobodno kazati da je lavica sa Neretve.

Majka troje djece i supruga. Svi mi u Metkoviću smo ponosni na Danielu i zahvaljujući njezinoj stručnosti, usavršavanju i trudu, u Metkoviću su žene s najljepšim frizurama.

Daniela je frizer po struci, potječe iz obitelji u kojoj je njena majka bila frizer, a njena kćer također krenula majčinim stopama. Daniela je izuzetno povezana sa svojom bakom Ružom Dodig iz Čapljine, točnije iz Gabela polja i ta ljubav je “posebna priča”.

Daniela živi i radi u Metkoviću. Ima skoro 30 godina radnog staža frizera. Vlasnica je salona Nela Art Hair koji se nalazi u Metkoviću.

Sudjelovala na mnogim revijama, Atelier Croatia, Ivica Skoko, Nivea BH Fashion Sarajevo, Revija Blaga Pavlak, Hair Smile -dawn sindrom Vrgorac i mnoge druge..

Edukatorica je za svečane frizure.

Natjecala se na svjetskom natjecanju OMC World gdje je bila dvanaesta u svojoj kategoriji i na Europskom gdje je bila šesta.

Već drugi mandat je predsjednica ceha frizera i kozmetičara cijele Dubrovačko-neretvanske županije, predsjednica ceha frizera i kozmetičara udruženja obrtnika Metković, članica ceha frizera i kozmetičara obrtničke komore Hrvatske.

Ispitivač je i član komisije na majstorskom ispitu za frizere u Dubrovniku.

Dobitnica je povelje Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Dugogodišnja je članica Župnog zbora župe Sv. Ilija Metković.

Bila je također sudac prosudbenog povjerenstva na državnom natjecanju World Skills Croatia 2023 disciplina frizerstvo. Puno tog je ostvarila naša lavica sa Neretve – piše u nominaciji.

Foto: Daniela Žderić/Facebook

Pročitajte još

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist