Grad

Laus Centar: Franković ‘herojsko’ svojatanje privatne imovine koristi u svrhu političke kampanje

001zaklada mihanovic fina palma ograda

Tvrtka Laus Centar d.o.o. reagirala je na Facebook objavu gradonačelnika Mata Frankovića, a u kojoj je on na vijest da je kućica izgrađena na na pješačkoj stazi iznad FINA-e legalna, komentirao ‘da će se do zadnjeg atoma snage braniti i sačuvati prostor Grada od daljnje uzurpacije onih koji ovaj Grad i njegove građane ne poštuju’.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Kao što smo i ranije isticali tvrtka Laus Centar d.o.o postavila je kućicu čuvarske službe na svom vlastitom zemljištu sukladno svim zakonima i propisima u sklopu obuhvata građevinske parcele na čest.zem. 514/1 k.o. Gruž, a na temelju članka 2. stavka 2., članka 3.a. i članka 6. stavka 1. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. (NN, br. 112/17, 34/18, 36/19, 98/19 i 31/20), što je potvrdio i inspekcijski nadzor Građevinske inspekcije Državnog inspektorata.

Važno je, opet, istaknuti da se radi o vlastitom zemljištu tvrtke Laus Centar d.o.o, jedinog vlasnika predmetnog zemljišta, na kojem ne postoji nikakvo javno dobro niti je kao takvo upisano u zemljišne knjige i katarske planove.

Važno je, opet, istaknuti da novi projekt tvtke Laus centar d.o.o predviđa uređene dvije staze između puta Dr. Ante Starčevića i puta od Republike i Vukovarske ulice kojima će građani neometano prolaziti.

Gradonačelnikov Facebook komentar u kojem propituje odluke institucija RH donesene sukladno važećim zakonima RH i ‘herojsko’ svojatanje privatne imovine služe isključivo za obmanjivanje javnosti i manipulacije građana u svrhu političke kampanje. Ujedno, krši ustavno načelo i zakonske propise RH inicirajući Odluke koje nemaju valjano zakonsko utemeljenje te ovim činom pokazuje nepoštovanje i prema svojim sugrađanima namjerno ih dovodeći u zabludu kako bi mu poklonili povjerenje za još jedan mandat.

Tvrtka Laus centar d.o.o. i dalje će poduzimati sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja Grada Dubrovnika’, napisali su iz tvrtke Laus Centar d.o.o.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist