Zanimljivosti

Lakše pronađite posao iz snova!

shutt biznismeni

Jedna od najvećih grešaka kad tražite posao je – tražiti neplanirano. Umjesto da nabrajate gdje ste i kada sve radili, u životopisu napišite koje ste vještine stekli, koje ste probleme riješili.

Nikada nemojte doći nepripremljeni na posao, s malo informacija o potencijalnom poslodavcu, zakazujete na banalnim stvarima…

Osim neplaniranog traženja, kažete kako ‘želite raditi bilo što’, radije se koncentrirajte na ono što zaista znate raditi. U suprotnom počet ćete raditi posao s kojim niste baš zadovoljni ili još gore – posao koji  ne znate raditi, a onda će se otvoriti prilika za posao iz vaših snova, piše profitiraj.hr.
Također, u današnje vrijeme zanemariti ili ignorirati prisutnost na društvenim mrežama jednaka je profesionalnom samoubojstvu. Online prisutnost je izuzetno važna.

Koliko god negirali tu činjenicu, životopis je (možda) jedina pilika da dođete u kontakt s poslodavcem i osigurate si poziv na razgovor za posao. Prilika koju nikako ne smijete propustiti. Zato umjesto da nabrajate gdje ste i kada sve radili, napišite koje ste vještine stekli, koje ste probleme riješili. U svom životopisu morate imati vrlo jasnu poruku.

Potražite informaciju o osnovnim djelatnostima tvrtke  – čime se bavi, koji su joj ciljevi, koliko zaposlenika ima, gdje posluje, koje su joj snage, prednosti, izazovi…

Zadnje, ali jednako vrijedno – kandidati za posao vrlo često ne znaju odrediti koliko vrijede, koliko vrijedi njihov rad. Umjesto da ostanete zatečeni tim pitanjem, istražite koliko vrijedi rad na poziciji za koju ste se prijavili. Ne podcjenjujte sebe sami niti svoj rad. Jer vrlo brzo nakon što se zaposlite postat ćete nezadovoljni.
 

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist