Aktualno

Kulturno vijeće za Damira Milata

milat1

Kulturno vijeće podržalo je Damira Milata za ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Na sjednici vijeća nije bio Ivo Dražinić.

Kulturno vijeće u sastavu Srđan Kera, Marin Gozze, Milo Hrnić i Aljoša Lečićsastalo se jutros kako bi dalo svoje mišljenje tko je od dvoje kandidata bolji, Pero Šiša ili Damir Milat.

Naime, u postupku izbora za ravnatelja DSO-a svoje mišljenje daje Umjetnički ansambl, zatim Upravno vijeće, pa Kulturno vijeće. Pero Šiša dobio je jedan glas više u ansamblu, u tročlanom Upravnom vijeću u sastavu Marita Kisić Kamić, Đelo Jusić i Teo Čipčić, Šiša je dobio većinu glasova, dok je Kulturno vijeće podržalo Damira Milata.

– Sjednicu vijeća nije moguće održati bez da se obavijeste svi članovi vijeća. Gospodin Dražinić nije bio obaviješten o sjednici, te će se ona morati ponoviti – naglašava Pero Šiša.

Na upit kako to da je sjednica Kulturnog vijeća Dubrovnika održana bez Iva Dražinića, član vijeća, gospodin Milo Hrnić nam odgovara:

– Mi smo samo savjetodavno tijelo. Naša odluka nije konačna. Da, istina je da gospodin Ivo Dražinić nije bio jutros na sastanku, a kad izađe službena odluka možete je slobodno u cijelosti prenijeti na vaš portal.

– Ja sam jučer na putu za Lastovo saznao kako će se sastati Kulturno vijeće jutros u 8. 30. Njih četvero, koji su tamo bili nazočni, informirali su me o sastanku, no bio sam informiran da ću biti obaviješten o odluci kao bih mogao dati svoje mišljenje. Do sad me nisu obavijestili. – naglašava Ivo Dražinić.

Konačnu odluku donose gradski vijećnici, a sjednica Gradskog vijeća još nije sazvana. Jučer je istekao rok u kojem su kandidati trebali biti obaviješteni o izboru ravnatelja, što je navedeno u tekstu javnog natječaja objavljenog u elektroničkom izdanju Narodnih novina iz 22. kolovoza.

Zakazane sjednice odgođene su zbog dana žalosti nakon smrti predsjednika Sabora Borisa Šprema, potom zbog godišnjice napada na Dubrovnik te zbog toga postupak biranja ravnatelja traje toliko dugo, kao navodi predsjednica Upravnog vijeća Marita Kisić – Kamić.

 

Pročitajte još

[VIDEO] IZNAD KNINA Pogled iz kokpita aviona Rafale i Mig-21

Dulist

TRAŽI SE DONOR! Dječak iz Vukovara boluje od leukemije

Dulist

Prekrasne slike iznad Grada uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dulist