Maja Perković jest dobitnica vrijedne kuharice “What’s Cooking in Dubrovnik” mlade autorice Ana-Marije Bujić
Maja je najbrže odgovorila na pitanje Koliko recepata s dubrovačkog područja sadržava ova kuharica.
What’s Cooking in Dubrovnik (naslov je igra riječi – “što se kuha u Dubrovniku” i “što se događa u Dubrovniku) jest kuharica koja je u cijelosti na engleskom jeziku i koja sadržava 120 recepata s dubrovačkog područja – sva ona jela koja se pripremaju tradicionalno, ali i ona koja su tu nešto kraće vrijeme, ali su se lako udomaćila.
Ukratko, u ovoj se knjizi nalaze recepti koje svi rado pripremamo doma, bilo za posebne prigode, bilo za svakodnevne obroke. Svaki je recept popraćen fotografijom i kratkim uvodom tako da i nije riječ o klasičnoj kuharici. Osim recepata, u knjizi se nalaze i pričice o običajima u Dubrovniku i okolici, npr. kako slavimo Božić i Uskrs, što nam znači đir po Stradunu ili finale Divlje lige. Svi su recepti isprovani i što je moguće precizniji tako da je mogućnost za pogreške svedena na minimum. Ova je knjiga idealan način da se sve ono što Dubrovnik i okolica imaju lijepoga predstavi turistima, ali i svima onima koji vole dobru hranu.
Kuharica je na neki način proizašla iz bloga Da mi je nešto slatko… (damijenestoslatko.com) koji postoji od 2007. i na kojem Ana-Marija Bujić objavljuje isprovane i provjerene recepte, ali na hrvatskom. Sad je obrnula smjer i naše, svima dobro poznate recepte predstavila na engleskom jeziku.
Sretnu dobitnicu molimo da knjigu preuzme u restoranu „Pantarul“, na adresi Kralja Tomislava 1 od utorka ujutro.
Prethodna vijest
Slijedeća vijest