Sport

Kržić: Ne odustajemo od ambicija

ognjen krzic

Vaterpolisti dubrovačkog Juga saznali su protivnike u novoj sezoni Lige prvaka. Smješteni su u skupinu A, zajedno s mađarskim Egerom, španjolskom Barcelonetom, grčkim Olympiakosom te s još dva kvalifikanta.

U skupini B igrat će turski Galatasaray, talijanska Brescia, njemački Spandau 04, srpski Partizan te još dva kvalifikanta.
 
Na prvi pogled, skupina B čini se prilično lakšom od Jugove skupine A, međutim kvalifikacije će nam donijeti još četiri imena sudionika. A u kvalifikacijama će se za četiri mjesta boriti nekoliko izvrsnih timova: Pro Recco, Primorje, Crvena Zvezda, Radnički, Szolnok, Mladost, Marseille, Aquachiara Napoli, Budva M:tel, Kazan, Spartak Volgograd, Vouliagmeni…

– Zapravo još ne možemo ocijeniti skupinu dok ne saznamo imena kvalifikanata. Možda se jedino može reći kako će nam biti malo teže jer je s nama Barceloneta, koja kao domaćin ima osigurano mjesto na Final 6, pa se ostalih pet klubova bori za dva mjesta – kaže direktor Juga Ognjen Kržić, koji je predstavljao Jug na ždrijebu u Rimu.
 
Inače, tijekom sastanka osam klubova s 'wild card' pozivnicama, klubovi su upoznati s novim sustavom natjecanja, TV i marketinškim pravima te novim pristupom LEN-a, po uzoru na nogomet.
– LEN-a je angažirala marketinšku agenciju sa željom da vaterpolo dignu na razinu nogometne Lige prvaka. Traže generalnog sponzora natjecanja, klubovi sudionici će biti dužni svoje bazene označiti istim reklamama. Najavljena je i veća aktivnost na internetskoj stranici, Facebooku i Twitteru. Bitna je i podijela zarade između LEN-e i klubova, u odnosu 80-20 za klubove. Vidjet ćemo kako će to sve ići – ističe Kržić.
 
Poznat je i nagradni fond Lige prvaka, u iznosu od 286.500 eura. Od tog kolača najveća feta ide prvaku Europe, 50.000 eura. Doprvak će dobiti 40.000 itd., dok će najslabija, dvanaesta momčad zaraditi 4.500 eura. Očekuje se da bi novi marketinški pristup mogao dodatno povećati nagradni fond, ali o tome se naprije treba očitovati LEN-a.

Kržić najavljuje i skoro predstavljanje momčadi za novu sezonu.
– Možda bude i pokoje iznenađenje, ali ništa veliko. Ova sezona pripast će našim mlađim igračima, ali mi svejedno ne odustajemo od ambicija. Naravno, nitko nije blesav i Primorje možda na papiru izgleda kao bolja momčad, ali to im ništa ne garantira – ističe Kržić.
 
Utakmica 1. kola Lige prvaka igra se 20. studenog, a raspored će biti poznat u idućih nekoliko dana.
 
 

12 klubova u regionalnom natjecanju
Kreće Jadranska liga!

 
Hrvatski vaterpolski savez objavio je i raspored utakmica u novoj sezoni Jadranske lige, koja počinje 29. rujna. Kao i lani, nastupa 12 klubova, osam iz Hrvatske (Jug, Primorje, Mladost, Mornar, Jadran Split, Medveščak, OVK POŠK i Šibenik), tri iz Crne Gore (Jadran Herceg Novi, Primorac Kotor i Budva M:tel) te jedan iz Slovenije (Triglav Kranj).
Jugaši u prvom kolu dočekuju Šibenik, potom putuju u Budvu pa im stiže Jadran HN.
Jug će prvu utakmicu s najvećim rivalom Primorjem odigrati na Kantridi 2. studenog u 6. kolu, a na Gružu će se sastati 1. ožujka 2014., u 17. kolu.
Završni turnir Jadranske lige igrat će se 12. i 13. travnja 2014. godine.

 

Pripremni turnir na Korčuli
Na 'Arneriju' ove godine šest klubova

 
Jug će i ove godine sudjelovati na turniru na Korčuli 21. i 22. rujna. Uz prošlogodišnje sudionike, Primorje, Jug, Mladost i Mornar, pozvani su i mađarski Vasas te beogradski Partizan. Klubovi će biti podijeljeni u dvije skupine. U skupini A su Primorje, Mornar i Partizan, a u skupini B Vasas, Mladost i Jug. Pobjednici skupina igraju za titulu najboljeg.

Raspored:
– subota, 21. rujna
10,00 Mladost – Vasas
11,15 Primorje – Mornar 

19,00 Mladost – Jug CO
20,15 Primoje – Partizan

– nedjelja, 22. rujna
10,00 Mornar – Partizan
11,15 Vasas – Jug CO

18,00 utakmica za 5. mjesto
19,15 utakmica za 3. mjesto
20,30 utakmica za 1. mjesto

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist