Kultura

‘KROZ DJEČJE OČI’ Posebna, prekrasna izložba u Sponzi

kroz djecje oci 8

Ovu subotu u Sponzi je otvorena posebna izložba, ona koja svijet promatra ‘Kroz dječje oči’. U njoj možete uživati sve do 20. siječnja.

Autori izložbe djeca su s poteškoćama u razvoju koja su od listopada 2015. do travnja 2016. godine pohađala radionice izrade keramike na Sveučilištu u Dubrovniku i na njima izradila keramičke predmete, različitih tema. Tako su kroz keramiku dobila poticaj na otkrivanje i razvijanje vlastitih preferencija, sposobnosti i potreba.

Radionice koje su prethodile izložbi ‘Kroz dječje oči’ osmislile su i vodile akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg uz suradnju s edukatoricom – rehabilitatoricom Anitom Šimović.
Svoj je doprinos i potporu radionicama pružila i Romana Manenica, mag. art..

Na radionicama su uz djecu bile prisutne i njihove učiteljice iz OŠ Marina Držića u Dubrovniku, logopedinja Ljerka Anđelković, defektologinja Eva Janet Maltarić – Spajić, radna terapeutica Magdalena Šurković i socijalna pedagoginja Daniela Lonac. Izložbu su financijski podržali Adriatic DMC, Studentski centar Dubrovnik i Embassy Films Croatia, a više informacija potražite ovdje.

Naravno, uz djecu su na radionicama rado sudjelovali i njihovi roditelji, a kakve su sve čarobne predmete napravili, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist