DuList IN

KRISTINA ĆORAK ZA DULIST U svakoj negativnoj situaciji pokušavam naći nešto pozitivno

Kristina Corak 4

Po struci geologinja, po srcu – kuharica. Ljubav prema kuhanju razvila je već u djetinjstvu. Prisjeća se kako bi kao mala primakla stolicu do svoje mame i pozorno pratila kako pravi kolače. Uz mamu, njena baba je itekako vrsna u kuhanju. Bio je to dobar temelj, a uz to je uvijek u sebi imala volju i želju za stvaranjem nečeg drukčijeg u kulinarskom svijetu. Nikad taj osjećaj nije prestao, nego se samo nastavio, pogotovo tijekom student­skih dana u Zagrebu. Pravila je stalno razna jela za ekipu pa je njena ljubav s vremenom postala i hobi. Kuhanje je nešto što stvarno voli raditi i u čemu uživa. Stoga nije čudno da se Kristina Ćorak (36), ‘mala iz Lapada’, odlu­čila na prijavu na kulinarski show MasterChef.

— Rekla sam samoj sebi: ‘Idem pro­bati’. Skupila sam snage, iako mi nije bilo baš lako. Cijela procedura nije baš jednostavna, postoji jako puno selek­cijskih krugova – rekla je Kristina koja se predstavila kao prva natjecateljica i tako osvojila prvu pregaču. Napravila je tada jelo ‘Pala na krušku’ i zaradila dva od ukupno tri ‘da’ od žirija.

Spoj tradicije i modernog
Posebno je iznenadila kad je napra­vila soparnik. Voli tradicionalna jela, a posebno je sretna kad ih može iskom­binirati s nečim modernim.

— Tradicija mi je jako bitna. Smatram da sve ono što su stari ljudi radili ima svoje zašto. Nećemo zaboraviti stara jela koja smo svi kao mali jeli, ali tu su neke novosti kao što su emulzije ili kremice, koje dodatno upotpunjuju pjat. Inače sam vizualan tip i volim da sve lijepo izgleda. Tako da mi je spoj tradicije i suvremenih tehnika najbolja ­kombinacija – kazala je Kristina koja je velika ljubiteljica pašticade, a kad priča o slatkim jelima, izdvojit će kao najdraže sve što sadrži kombinaciju pistacija i čokolade. Inače, kad radi neko jelo, trudi se sama napraviti sve namirnice. Tako kad je na ‘repertoaru’ pizza, radije voli napraviti svoje tijesto, nego ga kupiti. I nikad ono nije isto jer voli – eksperimentirati. ­

— Gledam uvijek što mi je najbolje, što mi taj dan paše po pitanju okusa. U svojoj se kuhinji osjećam kao da sam u nekom laboratoriju.

U negativi – uvijek pozitivno
Njeno gastronomsko putovanje u MasterChefu bilo je do TOP 16 (ispala je deveta po redu). No, opet je bilo dovoljno dugo za upijanje novog zna­nja i stvaranje iskustva. Kad se osvr­nula na sudjelovanje u ovom showu, ističe kako je koliko-toliko zadovoljna sa svojim nastupom.

EP 29 10

— U svakim negativnim situacijama pokušavam naći nešto pozitivno. Pozi­tivno je to što smo u kući učili jedni od drugih. Stalno smo pričali, trudili smo se, razmjenjivali recepte, bodrili jedni druge. Mentori su nam isto tu bili kao pomoć i podrška. Ipak, moram pri­znati da sam neke stvari drukčije oče­kivala. Bez obzira što je ispalo možda više izvlačenja loših stvari u nama nego prikazivanja kuhanja, okrenula sam ja to na pozitivu. Što je, tu je sad. Mediji imaju tu moć da prikažu kako oni žele – kazala je. Jedno od naših pitanja bilo je: ‘Je li javnost upoznala pravu Kristinu’.

— Smatram da javnost nije u potpu­nosti upoznala pravu mene. Osoba sam koja prihvaća svoje nedostatke i greške, mogla sam bolje i drukčije. Isto tako, dovoljno sam svjesna da nekad nije moj dan, da ću neke stvari izgo­voriti, a da to možda ne mislim. Jed­nostavno, to se nekad naglasi na ‘entu’ potenciju i osoba ispadne najgora ikad – rekla je.

‘Kotao’ raznih emocija
Od svojih najbližih ljudi, kao i od javno­sti, dobila je brojne komentare podrške. No, bilo je tu i negativnih komentara koje su joj preko društvenih mreža uputili nepoznati ljudi nakon njenog nastupa u MasterChefu.

Kristina Corak 1

— A mislim što da rečem, negativni komentari nas isto izgrađuju kao ljude. Ne znam što mogu napraviti, osim da nastavim živjeti svoj život i provoditi vrijeme s ljudima koji znaju kakva ustvari jesam. Bio je to jedan ‘kotao’ raznih, emocija, stresa, iza­zova, dobrih i loših situacija, razoča­renja, sreće, zabave, tuga, suza. Svega je tu bilo. Bez obzira na ovo sve što je ispalo, i bez obzira što nosim ‘teret’ nakon sudjelovanja u emisiji, poku­šavam biti pozitivna. Koliko god zvu­čalo kao floskula, iz svega želim izaći jača. Svakako, sigurno neću odustati od nečega što volim, a to je kuhanje! – zaključila je.

Foto PR

Pročitajte još

FOTOGALERIJA Dan je savršen za šetnju po Gradu

Dulist

MLADA FOTOGRAFKINJA O PROJEKTU U TRSTENOME Leonardino dubrovačko podvodno kraljevstvo

Andrea Đurasović

NAJMLAĐI ODBROJAVAJU Stižu Medo, Djed Mraz, vilenjaci…

Dulist