Aktualno

KRENULE I NOVE TUŽBE Crna Gora isplatila 1,43 milijuna eura odštete logorašima iz Morinja

morinj

Crna Gora isplatila je milijun i 430 tisuća eura odštete po tužbama više od 200 Hrvata zatočenih i mučenih u logoru Morinj 1991. i 1992. godine.

Odšteta je isplaćena na temelju pravomoćni presuda crnogorskih sudova, a prema pisanju ‘Dana’, nalog suda je izvršen, što im je potvrdio i pravni zastupnik bivših logoraša Zdravko Begović. No, istaknuo je kako to nije kraj kada su u pitanju tužbeni zahtjevi jer je 220 njegovih klijenata, nakon što su primili naknadu za zlostavljanje i mučenje podnijeli nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti. Visina tužbenih zahtjeva pojedinačno iznosi od 10 tisuća do 15 tisuća eura.

-Osnovnim sudovima smo podnosili tužbene zahtjeve za naknadu nematerijelan štete. U pitanju su ratni zarobljenici iz logora u Morinju koji su državljani Hrvatekse i Bosne i Hercegovine. Većina postupaka je pravomoćno okončana, kao i postupak izvršenja – rekao je Begović.

Procjenjuje se da novi tužbeni zahtjevi koji su predani u nekoliko crnogorskih sudova, piše Dan, ukupno iznose blizu dva milijuna eura.

Pročitajte još

JAVLJA HZZO Od petka do ponedjeljka uputnice i recepti samo na papiru

Dulist

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist