Sport

KOŠARKAŠI UOČI DOIGRAVANJA ‘Ostavit ćemo srce na terenu. Bolji će pobijediti’

kosarka presica

Košarkaše Dubrovnika ovu srijedu očekuje prvi susret polufinalne serije doigravanja za plasman u najveći rang natjecanja – Premijer ligu protiv zagrebačke Dubrave. Tim povodom ovog je ponedjeljka održana konferencija za medije na kojoj su o očekivanjima govorili predsjednik kluba Božo Koprivica, šef struke i pomoćni trener prve momčadi Darko Kunce i trener Željko Vreća.

-Drugi dio sezone uspjeli smo odraditi više nego zadovoljavajuće. Rezultat tog rada, truda i treniranja je treće mjesto seniorske ekipe i plasman u kvalifikacije za doigravanje. Očekujemo tešku utakmicu protiv Dubrave u Zagrebu, a uzvratni susret je u nedjelju u Dubrovniku te pozivamo sve da dođu. Ukoliko to dobijemo, idemo u žestoku borbu za plasman u Premijer ligu. Neće biti lako, kroz ovu smo sezonu već dva puta igrali s Dubravom. Očekujemo da će seniorska ekipa ‘povući’ i napraviti dobar rezultat. Ni poraz neće biti neuspjeh – rekao je Koprivica podsjetivši kako se KK Dubrovnik u prvu ligu plasirao tek prošle godine.

-U početku smo ispitivali snage, očekivali smo taj play off, a sad je na igračima i trenerima da vidimo jesmo li spremni za Premijer ligu ili nismo. Želimo trudom, zalaganjem i radom ostaviti srce na terenu, a rezultat će biti kakav bude. Tko bude bolji, pobijedit će – rekao je Koprivica.
Šef struke i pomoćni trener prve momčadi Darko Kunce rekao je kako u ovaj susret ulaze rasterećeni, bez ikakvog imperativa.
-Tako je i najlakše igrati. Sigurno je puno lakše i nama trenerima i igračima kad nemamo neki mač nad glavom. Bit ćemo ravnopravan protivnik i Dubravi i nadam se kasnije u finalu pobjedniku dvoboja Sonik Puntamika i Agrodalm – rekao je Kunce.

Treba spomenuti kako Dubrovčani u doigravanje ulaze sa šest uzastopnih pobjeda.
-Ušli smo u lijepu seriju, tako smo i tempirali i treninge i formu da budemo najbolji pri kraju prvenstva, a hoće li to biti dovoljno, nešto će se pitati vjerojatno i Dubravu – rekao je Kunce.
Dubrava je momčad koja je jedina u ligaškom dijelu prvenstva slavila u oba susreta.
-Dubrava je dobra ekipa, vrlo širokog rostera i neće biti lako, samim tim što imaju prednost domaćeg terena. Međutim, imamo svoje šanse, ekipa je spremna, svi su zdravi i jedva čekamo da počne polufinalna serija – rekao je trener Dubrovnika, dodavši kako dobro poznaju protivničku ekipu.
-Mislim da će tu presuditi sitnice, trenutak inspiracije određenog igrača. Imamo šanse i ja sam optimist – rekao je Vreća.

Susret u Gospinom polju, koji se igra u nedjelju, 7. travnja s početkom u 19 sati ima i humanitarnu notu. Predsjednik kluba Koprivica istaknuo je kako će se na utakmici prikupljati donacije za Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije. Kako je objasnio, neće se naplaćivati ulaznice već će gledatelji u posebno označene kutije moći ostavljati donacije.
-Ovim putem pozivamo i druga sportska društva i klubove da na sličan način i oni svojim razmišljanjem pomognu ljudima u gradu, društvima i udrugama, pogotovo onima koji se temelje na dobrovoljnom radu – rekao je Koprivica.
Patricija Švaljek, predsjednica Društva, bila je gošća na ovoj konferenciji za medije. Istaknula je kako društvo ove godine obilježava 15 godina svoga rada, a ova humanitarna gesta košarkaša lijep je rođendanski poklon. Istaknula je kako je ovo prva suradnja sa sportskim klubom. Društvo broji 80 članova, a svakim je danom, nažalost, sve više oboljelih.

-Sretno vam, pobijedite, a za nas ste već pobijedili. Nije stvar ni u tim novcima koje će građani nadam se ostaviti u tim kutijama, nego smo napravili ogromnu stvar ako naši članovi, oboljeli, osobe s invaliditetom budu sjedali u sportskoj dvorani. Hvala vam svima na tome – rekla je Švaljek.
Košarkaši na utakmici u nedjelju očekuju i podršku s tribina. Nemojte ih iznevjeriti.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist