Sport

KOŠARKAŠI DUBROVNIKA USUSRET NOVOJ SEZONI ‘Cilj nam je očuvanje premijerligaškog statusa’

grupna kk dubrovnik3

U Gospino polje od jeseni ponovno stižu Cibona. Zadar, Split, Šibenka… Sve zahvaljujući košarkašima Dubrovnika koji su prošle sezone izborili najveći rang natjecanja – Premijer ligu. S približavanjem nove sezone KK Dubrovnik predstavio je prvu seniorsku momčad koju će i ove godine voditi Ivan Perinčić. Kostur prošlogodišnje ekipe je ostao, rekli su na konferenciji za novinare i kapetan Ivan Vodopija i trener Ivan Perinčić. Došla su tri pojačanja, no klub je imao čak pet odlazaka.

-Kostur ekipe koja je iznijela prošlu godinu je ostao, nadogradili smo je s tri pojačanja koja će nam sigurno pomoći u ostvarenju cilja, a to je mirna sezona, po sredini tablice. S pripremama smo počeli prije 15-ak dana, danas nas očekuje prva pripremna utakmica protiv Sutjeske koja će biti najbolji pokazatelj kako trenutno stojimo i izgledamo, najviše fizički pošto se nismo stigli baviti taktikom jer je trener bio s reprezentacijom – rekao je Vodopija.
-Cijela ekipa je uzbuđena i jedva čekamo početak Premijer lige. Svjesni smo da će to ovo biti puno teža sezona i dosta je izazova pred nama. S trenutnim rosterom možemo biti konkurentni većini ekipa u ovoj godini – zaključio je kapetan.

Trener Ivan Perinčić najprije se zahvalio Upravi na ukazanom povjerenju.
-Ovo je nastavak suradnje koja je počela prije godinu i pol dana i koja je dovela do ponovnog ulaska u Premijer ligu, što je bio cilj od početka. Prošle godine smo bili fenomenalni, ekipa je odigrala na visokom nivou te nam je cilj bio da za novu sezonu sačuvamo kostur ekipe. Najvažnije je bilo sačuvati veliku većinu domaćih igrača, jer oni su najveće bogatstvo kluba – rekao je Perinčić te se zahvalio Upravi na silnom trudu da se osiguraju sredstva za što konkurentniju ekipu.
-Neće biti nimalo lako jer je to puno veći nivo nego prošle godine, ali uspjeli smo potpisati tri kvalitetna igrača koji će nam pomoći sa sadašnjim rosterom da imamo mirnu sezonu. Cilj je stabilizacija kluba i sačuvati premijerligaški status – rekao je trener.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako nije bilo lako dovesti igrače u Dubrovnik jer svi preferiraju klubove iz Zagreba. Stoga je za pojačanja trebalo uložiti dodatni napor. Klub se tako pojačao s Roderickom Smithom, Tomislavom Cvitkovićem i Draganom Džajićem.
-Mislim da su prepoznali kroz prošlu sezonu da se ovdje kvalitetno radi i da mogu napredovati. Meni je daleko najveće zadovoljstvo jer su igrači koji su ovdje samo godinu i pol dana napredovali dosta. Prvenstveno je bilo potrebno pojačati se pod košem tako da smo doveli na poziciju centra Amerikanca Smitha koji nam treba biti snaga unutar reketa i donijeti nam neke poene koje nismo imali prošle godine, a to je baš u reketu – rekao je trener te dodao kako je Cvitković igrač koji može igrati na dvije pozicije, dok Džajić može pomoći u rotaciji vanjskih pozicija.

Predsjednik Upravnog odbora KK Dubrovnik Božo Koprivica naglasio je kako su očekivanja kluba za novu sezonu solidna. Nada se da će novim sastavom sa starim igračima i pojačanjima pravdati ulazak u Ligu, da će sve utakmice biti odigrane na nivou, a posebno se veseli onima u Gospinom polju.
– Na utakmicama na domaćem terenu očekujemo podršku naših domaćih navijača i simpatizera – rekao je te dodao: ‘Nadamo se da ćemo uspjeti vratiti košarku gradu Dubrovniku i da će Grad Dubrovnik ponovno biti grad košarke’.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist